Kategori: B-hjärtat, Nyhet

Det händer spännande saker i det nya området av Barkarbystaden som nu tar form vid Sveatorget och Barkarbystadens kommande tunnelbanestation. Här bygger vi en helt ny stadsmiljö som är designad för att människor ska kunna leva, bo och ha ett inspirerande, energifyllt och innehållsrikt liv tillsammans. Non stop.

Under hösten har de allra första nya Järfällaborna flyttat in i den här nya delen av Barkarbystaden och fler kommer att flytta in under vintern och våren. Ung, gammal, singel, sambo eller särbo? Oavsett var i livet du befinner dig hittar du ett spännande utbud av bostäder här: små och stora lägenheter, stadsradhus, hyresrätter, bostadsrätter, ägarlägenheter och i januari också Barkarbystadens första coliving-lägenheter. 

Drönarvy över Resonas Kvarter 11 vid Sveatorget och Barkarbystadens kommande tunnelbanestation. Resonas kvarter är det allra första som står klart i det nya området av staden som nu tar sin form vid Sveatorget. I Kvarter 11 finns bostäder i tre av husen. I hörnhusen blir det kontor och coliving-bostäder från Colive, ett helt nytt boendekoncept för unga vuxna som i januari har första inflyttning. I bottenplan mot gatorna samlas restauranger, butiker och service. Den grönskande innergården blir en gemensam oas med plats för både ro, socialt liv, utegym och grillplatser som delas av alla kvarterets invånare.

Läs mer om Resonas kvarter 11 >>

Läs mer om Barkarbystadens första coliving-bostäder >>

Drönarvy över Barkarbystaden. Närmast till vänster i bild ligger JM:s Horisont Barkarby, det andra kvarteret i Barkarbystaden med ägarlägenheter. Kvarteret ligger i en lite lugnare del av Barkarbystaden, nära det vackra naturreservatet med fina promenadvägar, svampskogar och djurliv. Samtidigt är det bara några minuters gångväg till den kommande tunnelbanan på Sveatorget, förskolor, skolor, restauranger och ett livfullt stadsliv.

Läs mer om inflyttningen i JM:s ägarlägenheter >>

På den gröna gräsytan till höger i bild, planerar Selvaag Bostad för 220 bostadsrätter i varierande storlek. Kvarteret kommer att följa det egna konceptet Plussbostäder, en ny typ av boendeform i Barkarby med service som påminner mycket om vad du skulle hitta på ett hotell. Byggstart är planerad till 2024 och första inflyttning beräknas till 2026.

Läs mer om Barkarby Pluss >>

Snett till höger, ovanför Horisont Barkarby, bygger Credentia de två etapperna Watt och Ampere, med totalt 117 bostadsrätter, parkeringsgarage, gemensam takterrass och orangeri på promenadavstånd till den kommande tunnelbanestationen. Watt och Ampere är den andra och tredje etappen av totalt fyra i Credentias kvarter med första inflyttning i december.

Läs mer om Watt och Ampere >>

Närmast i bild ser du Botrygg och Citycons kvarter Origo som består av hyresrätter och kommersiella lokaler. Kvarteret ligger mitt emot den nya tunnelbanestationen och med närhet till ett brett utbud av service som restauranger, caféer, gym, skolor och förskolor. Första inflyttning är beräknad till 2024. Under sommaren 2024 flyttar bland annat restaurangkedjorna Indian Garden och Pizzeria Ruccola in i fastigheten.

Läs mer om kvarteret Origo >>

Till höger om Kvarter Atlas, som ligger ovanför Origo, utvecklar Sveaviken kvarteret Silhuetten ett kvarter med 206 lägenheter och 13 bokaler i två våningar som kan användas som ateljéer, studios eller butiker. Silhuetten ligger i hörnet av Herculesgatan och Lansengatan med bara en kort promenad från Sveatorget och Barkarbystadens kommande tunnelbanestation. Första inflyttning är beräknad till 2024.

Läs mer om Silhuetten >>

Vy över Åke Sundvalls Kvarter Atlas med första inflyttning under 2024. Här blir det lägenheter och stadsradhus mitt emot den nya tunnelbanestationen i Barkarbystaden. I Atlas hittar du också kontor, handel, restauranger och service med en rad kända aktörer som Hemköp, Apoteksgruppen, MGL Sushi, Bastard Burgers och Texas Longhorn. 

Läs mer om Kvarter Atlas >>

Drönarvy över norra Barkarbystaden med JM:s Horisont Barkarby i förgrunden. Lite längre upp i bild ser du Ålstaskolans nya skolbyggnad med ett fantastiskt läge vid naturreservatet och med Säbysjön i bakgrunden.

Läs mer om Ålstaskolan här >>

Ålstaskolan och Ålsta förskola har plats för 200 förskolebarn och 420 elever i årskurs F-6. I dag går elever i årskurs F-3 här och Ålstaskolan kommer att växa i takt med att staden växer.

En plats för livet – och arbetslivet

I Barkarby växer en helt ny stadsmiljö fram med 14 000 bostäder för 30 000 nya Järfällabor. Dessutom utvecklar vi ett nytt kontorsläge med tusentals nya arbetsplatser och lokaler för handel, service, utbildning, idrott, hälsa och kultur. Om några år kommer Barkarby att vara en viktig knutpunkt i regionen som länkar samman Stockholm med Mälardalen på ett helt nytt sätt. Då kan du enkelt ta tunnelbanan, bussen, pendeltåget, regionaltåget eller fjärrtåget till och från Barkarby för att åka till jobbet eller hälsa på vänner och familj.

Visste du att:

Senaste inläggen
Translate »