I Barkarby är närheten alltid nära

Barkarby blir en viktig knutpunkt för hela regionen när Stockholm växer. Inom några år kommer Barkarby att erbjuda en svårslagen tillgänglighet som gör det lätt att röra sig i regionen mellan hem och arbete och besöka släkt och vänner långt utanför den myllrande stadsmiljön.

I Barkarby pågår unika satsningar på infrastruktur; nya tunnelbanestationer, Förbifart Stockholm och en helt ny regional-och fjärrtåg station. Här kommer tunnelbana, bussar, pendeltåg, regionaltåg, fjärrtåg, E18 och Förbifart Stockholm skapa ett nav för kommunikationer som utvidgar och knyter samman Stockholmsregionen med Mälardalen. Här finns också närheten till Bromma flygplats, Arlanda och resten av världen.

2027 kommer du enkelt att kunna välja mellan tunnelbana, pendeltåg, buss, regionaltåg och fjärrtåg för att ta dig norrut, västerut eller till Stockholms innerstad. Men, redan nu är det enkelt att resa till Barkarby med buss, pendeltåg, bil eller varför inte med Sveriges första BRT-linje.

Pendeltåg

Pendeltåg
Odenplan 15 min, Stockholm City 18 min. 6-7 minuters turtäthet i högtrafik.

Regionaltåg

Regional- och fjärrtåg
Station för regional- och fjärrtåg klar 2026. Mälarbanan med fyrspårstrafik.

Tunnelbana

Tunnelbana
Öppnar 2027. Förbinder Barkarby med Kista, och i förlängningen Nacka.

Bil

E4 Förbifart Stockholm
Öppnar 2030 och binder samman E18 och E4 vid Barkarby. Restid till Kungens Kurva 15 min.

Flyg

Flyg
Närhet till Arlanda, 27 min, och Bromma, 17 min.  Och resten av världen.

Buss

Bussar
BRT-linje och självkörande bussar i linjetrafik. Ny bussterminal öppnar 2026.

Cykel

Cykla
Till och från jobbet, hemmet eller fritidsaktiviteten. Kista 15 min, Stockholm City 50 min.

Gå


Till och från jobbet, hemmet eller fritidsaktiviteten. I Barkarby har du nära till det mesta.

Mobil

Modern mobilitet
Via appen Travis  bokar du din resa från dörr till dörr med bilpool, hyrcykel, SL, taxi eller elscooter.

Pendeltåg vid Barkarby station

Från Stockholm Odenplan tar det 15 minuter med pendeltåget till Barkarby. Från stationen går bussar regelbundet till Barkarbystaden eller så promenerar du på 10 minuter. I anslutning till stationen finns också en infartsparkering med bra anslutning till kollektivtrafiken.

Buss

Busstrafiken i Barkarby är väl utvecklad och flera busslinjer stannar vid Stora torget mitt i Barkarbystaden.

I Barkarby finns Sveriges första elektriska BRT-linje som går mellan Barkarby station och Akalla, samma sträcka som tunnelbanan ska gå när den står klar. BRT står för Bus Rapid Transit och kan liknas vid en tunnelbana ovan jord. Den tar fler resenärer, har hög turtäthet, hög komfort och egna körfält.

Vid Barkarby station kommer en ny stor bussterminal att byggas. Här blir det 2027 enkelt att byta till tunnelbana, pendeltåg, regionaltåg eller fjärrtåg för att åka hem eller ut i världen,

Cykla och gå

Det ska vara enkelt och säkert att cykla och gå i Barkarby. Välplanerade gång- och cykelvägar gör att du i första hand kan välja att gå eller cykla för att göra vardagsärenden.

Vid Barkarby station finns en självservicestation för cykel med bland annat cykeltvätt och cykelpump. Här finns också cykelställ och cykelboxar. Vid Stora torget finns också en allmän cykelpump.

Att cykla i Järfälla

Järfälla har ett 15 mil finmaskigt cykelvägsnät. De närmsta åren satsar kommunen mycket på cykling. Cykelvägar rustas upp för att bli säkrare och mer tillgängliga och områdena kring våra tre pendeltågsstationer görs mer cykelvänliga med moderna cykelställ under tak och cykelpumpar.

Cykelkarta Järfälla kommun »

Bil

Kommer du till Barkarbystaden med bil passerar E18  alldeles utanför.

I Barkarbystaden finns bilpool där du kan boka en bil när du behöver den. Du kan alltså bo, leva och arbeta här utan att behöva äga en egen bil, men ändå ha friheten att kunna resa som du vill, när du vill. Du hyr bilen enkelt via OurGreenCar .

I juni 2022 öppnar Veddestabron för trafik. Veddestabron kommer att länka samman den framväxande stadsmiljön i Barkarby på ett helt nytt sätt.

När Förbifart Stockholm öppnar 2030 kommer E4 och E18 att mötas och Barkarby kommer att få ett mycket strategiskt kommunikationsläge i regionen. Med Förbifart Stockholm kommer du att kunna resa mellan Barkarby och Kungens Kurva på 15 minuter med bil.

Tunnelbana till Barkarby

Utbyggnaden av nya tunnelbanan till Barkarby pågår för fullt och 2027 kan du kliva upp mitt i Barkarbystaden eller i Barkarby där du enkelt kan byta till pendeltåg, buss eller regionaltåg. Det ger dig som bor och arbetar här helt nya möjligheter. Du får närmare till arbetet, hemmet och hela Stockholms-regionen och Mälardalen.

Region Stockholm ansvarar för utbyggnaden av tunnelbanan.

Pågående arbeten just nu »
Följ tunnelbanans utveckling på Region Stockholms webbplats »

Har du frågor om utbyggnaden av tunnelbanan är du välkommen att kontakta SL Kundtjänst. Telefon: 08-600 10 00

Tunnelbana Barkarbystaden Plattform

Knutpunkt för kollektivtrafik

Vid norra änden av perrongen i Barkarby byggs Barkarby station ut till en stor och viktig knutpunkt för resenärer. 2027 kommer Barkarby att länka sam­man Stockholm och Mälardalen på ett helt nytt sätt.

Det här bygger Trafikverket, Järfälla  och Region Stockholm fram till 2026

  • Veddestabron. Öppnar för trafik 21 juni 2022. (Järfälla kommun)
  • Tunnelbana till Barkarby. (Region Stockholm)
  • Ny bussterminal och hållplatser. (Region Stockholm)
  • Ny stationsbyggnad (Trafikverket)
  • Nya plattformar för regional- och fjärrtåg. (Trafikverket)

2027 kan du direkt från Veddestabron kliva rakt in i en helt ny stations­byggnad och ta tunnelbanan, bussen, pendeltåget, regionaltåget eller fjärrtåget för att åka till och från jobbet eller hälsa på vänner och bekanta.

Translate »