Livet non stop

I Barkarby bygger vi en helt ny stadsmiljö som är designad för att människor ska kunna leva, bo och ha ett inspirerande, energifyllt och innehållsrikt liv tillsammans. Non stop. Här blir du granne med naturupplevelserna, gymmet, joggingspåret, förskolan, skolan, shopping, restauranger, caféer, lekparken, bra kommunikationer och kollektivtrafik. Kort sagt; det mesta som gör vardagen enkel och skapar ett bra och fungerande liv. Redan finns här väldigt mycket affärer och service på plats, vilket är ovanligt i ett nybyggt område.

Läge och kommunikationer

Barkarby kommer att erbjuda en svårslagen tillgänglighet som gör det lätt att röra sig mellan hem och arbete och besöka släkt och vänner långt utanför den myllrande stadsmiljön.

Barkarby blir en viktig framtida knutpunkt för hela regionen när Stockholm växer. Här kommer bussar, pendeltåg, tunnelbana, regionaltåg, E18 och Förbifart Stockholm att skapa ett nytt nav för kommunikationer. Här finns närheten till både Bromma flygplats, Arlanda och resten av världen.

Mer om läge och kommunikationer

Förskolor och skolor

Barkarby är en plats för utbildning, talang och lärande. Här finns förskolor, grundskolor och högre utbildning med i planeringen från början. Vi bygger för bra lärandemiljöer med höga miljö- och hälsokrav. Herrestaskolan är ett bra exempel på våra höga ambitioner.

Mer om förskolor och skolor

Fritid och nöje

I Barkarby finns alla förutsättningar att fylla livet, vid sidan om jobb och skola, med spännande fritidsaktiviteter, mat, shopping, natur- och kulturupplevelser. Här finns det bästa av två världar: en myllrande stadsmiljö och lugnet med naturen precis runt knuten.

Mer om fritid och nöjen

Här är det lätt att mötas

Barkarby erbjuder en rad olika mötesplatser och sociala ytor. Vi bygger en livfull stadsmiljö där torg, parker, promenadstråk, lekplatser, utegym, restauranger, handel och folkliv uppmuntrar till möten mellan människor.

Vi bygger för hälsa och idrott i kombination med näringsverksamhet, utbildning och kultur och skapar förutsättningar för att människor ska kunna växa och må bra i Barkarby.

Mer om platser att mötas

Omsorg

Bebis, barn, ung eller gammal? Det finns BVC, vårdcentral och äldreboende i Barkarbystaden.

Mer om omsorg

En plats med framåtrörelse

I Barkarby ska du kunna bo, leva och arbeta utan att behöva äga en egen bil, men ändå ha friheten att kunna resa som du vill mellan vänner, släktingar, jobb och fritidsaktiviteter. Därför satsar vi på att utveckla hållbara mobilitetslösningar som kan ersätta det traditionella bilägandet och underlätta livet för dig som bor, lever eller arbetar här.

BRT-linje

Sveriges första elektriska BRT-linje trafikerar Stora torget i Barkarabystaden och Akalla. BRT står för Bus Rapid Transit och kan liknas vid en tunnelbana ovan jord

Självkörande bussen i Barkarby

Självkörande buss

I Barkarby kan du åka med världens första självkörande buss i reguljär linjetrafik. De är eldrivna och tysta och kan köra längre in i bostadsområden än vad en vanlig buss kan, utan att störa.

Bilpool

I Barkarby finns bilpool med tystgående och klimatsmarta elbilar som är enkla att boka. Fordonen finns nära till hands att hämta och du låser enkelt upp den bokade bilen med din mobiltelefon.

Hyrcykel

På flera ställen i Barkarby finns hyrcyklar och elscooter att hyra om du behöver komma i väg snabbt till träningen, kompisen eller tåget.

Barkarby - en spännande historia

Barkarbystaden växer fram i ett område som har en lång och spännande historia. Historien spänner från förhistoriska gravfält och boplats till flygfält för både det militära och civila flyget.

Läs mer om Barkarby »

Tunnelbana till Barkarby. Så här ser de nya stationerna ut.

 

Läs mer om tunnelbanan till Barkarby»

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

Anmäl dig här »

Förskolor och skolor med höga ambitioner

 

Läs mer om förskolor och skolor »

En plats med framåtrörelse

 

Läs mer om våra mobilitetslösningar »

Translate »