En plats designad för livet

Här finns energi och närvaro. Här finns bostäder för familjer, par och singlar, för gamla och unga. Här finns arbetsmiljöer, förskolor och skolor för utveckling, talang och lärande. Vi bygger platser där vi kan mötas och utvecklas, bli förälskade och få vår allra första kyss. Här i Barkarby finns skogen och sjöarna som du kan upptäcka till fots med picknick-korgen eller snabbt susa förbi på din mountainbike. Vi bygger gatorna, caféerna, restaurangerna och den nya tidens handel. Vi utvecklar de moderna kommunikationerna som tar dig hem eller ut i världen. Här finns livet. Livet non stop!

Vår vision

Sveriges mest energifyllda och livsbejakande stadsmiljö.

 

LÄS MER OM VISION

Handel och service

Är du sugen på shopping så hittar du allt du kan tänka dig vid Barkarby Handelsplats. Här finns också den stora lokala ICA Maxi, Systembolaget, apotek och ett nytt bibliotek plus en hel del annat som behövs för att få livet att fungera.

Se Barkarbys utbud »

Restaurang och café

Oavsett vad du är sugen på så finns det runt hörnet. Här kan du lätt smita ner på den lokala restaurangen, ringa efter favorithämtmaten eller handla precis de där råvarorna som du behöver till helgens middag med släkt och vänner.

Se Barkarbys utbud »

Fritid, idrott och kultur

I Barkarby är det aldrig långt till naturupplevelsen, gymmet eller kulturaktiviteten. Här finns ett brett utbud av förenings- och friluftsaktiviteter. I takt med att Barkarby växer kommer kultur, konst- och musikscenen att hitta nya spännande former.

Se Barkarbys utbud »

En plats för utveckling

Barkarby ligger i Järfälla och är ett av norra Europas största och mest expansiva stadsutvecklingsområden. Här skapar vi utrymme för 30 000 nya invånare och tusentals nya tjänstejobb i innovativa och funktionella kontor.

Barkarby är en motor i regionen. Det är en plats för innovation, utveckling, talang och framtidstro. Här, i händelsernas centrum, skapar vi en dynamisk och livfull stadsmiljö där människor, företag och organisationer får möjlighet att leva och utvecklas sida vid sida.

Läs mer om utveckling i Barkarby »

Visionsbild över torg och skidanläggning inomhus

Alla vägar bär till Barkarby

I Barkarby växer det just nu fram en ny stadsmiljö med moderna kommunikationslösningar som ger oöverträffad tillgänglighet. Tack vare unika infrastruktursatsningar så som nya tunnelbanestationer. Förbifart Stockholm och en helt ny regionaltågstation så är Barkarby ett av de mest expansiva områdena som på sikt utvidgar och knyter samman Stockholmsregionen med Mälardalen.

Läs mer om läge och kommunikation »

Innovation och Barkarby Science

Barkarby Science är en utvecklingsarena för forskning, innovation och utbildning inom samhällsbyggnad och hållbar stadsbyggnad. Det är ett nystartat samarbete mellan näringsliv, akademi och Järfälla kommun. Målet är att utveckla och tillämpa framtidens lösningar inom stadsbyggnad i verklig skala i Barkarbystaden. Med från starten är några av branschens största aktörer.

Läs mer om Innovation »

Självkörande bussen i Barkarby

Barkarby - en spännande historia

Barkarbystaden växer fram i ett område som har en lång och spännande historia. Historien spänner från förhistoriska gravfält och boplats till flygfält för både det militära och civila flyget.

Läs mer om Barkarby »

Tunnelbana till Barkarby. Så här ser de nya stationerna ut.

 

Läs mer om tunnelbanan till Barkarby»

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

Anmäl dig här »

Förskolor och skolor med höga ambitioner

 

Läs mer om förskolor och skolor »

En plats med framåtrörelse

 

Läs mer om våra mobilitetslösningar »

Translate »