Vi ger ditt företag ny energi

En av de mest centrala drivkrafterna i Barkarby är att skapa ett dynamiskt och energifyllt näringsliv. Det gör vi bland annat genom att låta nytänkande och samhällsutvecklande byggbolag skapa attraktiva och hållbara miljöer med spännande innehåll där människor både vill arbeta, utvecklas och leva.

I Barkarby pågår omfattande infrastruktursatsningar som utbyggnaden av nya tunnelbanan, Förbifart Stockholm och ny regionaltågstation. Här skapas moderna kommunikationslösningar som ökar tillgängligheten. Detta i kombination med grönskande naturområden, levande stads- och parkmiljöer, en av Sveriges största handelsplats, restauranger caféer och trevliga promenadstråk gör Barkarby till en av de mest spännande platser för företag som Sverige kan erbjuda.

Läge för kontor

Barkarby är inom några år regionens nya knutpunkt där tusentals människor bor, arbetar, möts och rör sig. I detta expansiva område skapar vi ett helt nytt kontorsläge – mitt i nordvästra Stockholms framtida trafiknav med tunnelbana, regionaltåg, pendeltåg, bussar, E18 och Förbifart Stockholm. Läget kan knappast bli bättre med utmärkta förbindelser till hela Mälardalen och bara 20 minuter från Arlanda, Bromma och resten av världen.

I kvarteren närmast den nya tunnelbanan och kollektivtrafikknutpunkten planerar Järfälla kommun tillsammans med byggbolag och fastighetsutvecklare för ett nytt attraktivt kontorsläge för alla typer av tjänsteföretag. När området står klart ska här finnas tusentals nya arbetsplatser och vara en plats för utveckling, innovation, talang och lärande. Planerna för området är spektakulära och under 2021 och 2022 finns möjlighet till fler markanvisningar för kommersiella fastighetsutvecklare. Se aktuella markanvisningar >>

Pendeltåg

Pendeltåg
Odenplan 15 min, Stockholm City 18 min. 6-7 minuters turtäthet i högtrafik.

Regionaltåg

Regionaltåg
Mälarbanan med fyrspårstrafik, Barkarby regional järnvägsstation 2026.

Tunnelbana

Tunnelbana
Öppnar 2026. Förbinder Barkarby med Kista och i förlängningen Nacka.

Bil

Förbifart Stockholm
Öppnar 2030. Binder samman E18 och E4 vid Barkarby. Restid till Kungens Kurva 15 min.

Flyg

Flyg
Närhet till både Arlanda, 27 min och Bromma, 17 min – och resten av världen.

Buss

Bussar
BRT-linje och självkörande bussar i linjetrafik. Ny bussterminal öppnar 2026.

Cykel

Cykla
Till och från jobbet, hemmet eller fritidsaktiviteten. Kista 15 min, Stockholm City 50 min.

Gå


Till och från jobbet, hemmet eller fritidsaktiviteten. I Barkarby har du nära till det mesta.

Mobil

Modern mobilitet
Projekt för att förenkla ditt resande med bilpool och hyrcykel via appen Travis.

För företag, Lisa Nordén

Järfälla Näringsliv

Järfälla Näringsliv AB är Järfälla kommuns helägda näringslivsbolag och  din väg in till vår växande kommun. Oavsett vad du bedriver för verksamhet så finns vi här för att ge dig alla verktyg, kontakter och den service du behöver för att bygga eller utveckla ditt företag på ett framtidssäkert och hållbart sätt. Kort sagt, vi finns här för att hjälpa ditt företag att bli ännu bättre.

Besök Järfälla Näringsliv »

Markanvisningar

Aftonfalken

BYGGNADSFIRMAN VIKTOR HANSON

I Aftonfalken bor du mitt i Barkarbystaden, mellan de två nya tunnelbaneuppgångarna. Här har du nära till det mesta; restauranger, kontor, handel, [...]

Hemsö


Hemsö planerar för Barkarby sjukhus - framtidens sjukhus där modern vård och omsorg blir tillgänglig för boende i hela nordvästra Stockholm..

Kvarter Atlas

ÅKE SUNDVALL

Åke Sundvall bygger kvarter Atlas mitt emot Barkarbystadens nya tunnelbanestation. Ett livfullt och sprudlande kvarter med bostäder, kontor, livsmedelsbutik, [...]

Byggnadsfirman Viktor Hanson


Byggnadsfirman Viktor Hanson investerar i Barkarbystaden för tredje gången och bygger kvarteret Aftonfalken. Kvarteret ligger mitt i staden mellan Barkarbystadens två tunnelbaneuppgångar.

Horisont Barkarby

JM

I kvarteret Horisont bor du i en lugn del av Barkarbystaden, men bara ett stenkast från den nya tunnelbanan. När kvarteret står färdigt kommer det att bestå av runt 230 [...]

Pionjären

NORDR

Bli en av de första att flytta in i nya Veddestaden. Först ut, ja allra först, är kvarteret Pionjären som byggs av Nordr. Lägenheter med extra mycket kärlek – för det ska vara [...]

Nuvarande investerare

Hemsö


Hemsö planerar för Barkarby sjukhus - framtidens sjukhus där modern vård och omsorg blir tillgänglig för boende i hela nordvästra Stockholm..

Byggnadsfirman Viktor Hanson


Byggnadsfirman Viktor Hanson investerar i Barkarbystaden för tredje gången och bygger kvarteret Aftonfalken. Kvarteret ligger mitt i staden mellan Barkarbystadens två tunnelbaneuppgångar.

Serneke


Serneke utvecklar sex kvarter om totalt 150 000 kvm i direkt anslutning till det nya navet för kollektivtrafik. Stort fokus på hälsa och idrott med Stockholms första skidspår inomhus i [...]

Atrium Ljungberg


Atrium Ljungberg utvecklar Bas Barkarby - en ny kreativ mötesplats och ett multifunktionellt kvarter för näringsliv, kultur, idrott och lärande.

Lidl


Lidl bygger nytt huvudkontor om 15 000 kvadratmeter, med plats för 600 medarbetare. I kvarteret byggs också en konceptbutik om 2 500 kvadratmeter.

Kilenkrysset


Kilenkrysset utvecklar ett kvarter om 20 400 kvadratmeter för 500 kontorsarbetsplatser mitt i den framväxande stadsmiljön och i ett svårslaget infrastrukturläge.

Sagax


Sagax bygger två kvarter om 55 000 kvadratmeter för bostäder, kontor och kommersiella verksamheter i direkt anslutning till det nya kollektivtrafiknavet i Barkarby.

Skanska


Längs med Veddestabron och mitt emot det nya kollektivtrafiknavet utvecklar Skanska tre stadskvarter med olika utgångspunkter i sin arkitektur och utformning.

Nordr


Nord bygger sju kvarter med 1 200 bostäder, en förskola och kommersiella lokaler i det som i dag är Veddesta Centrum.

Kontakt

Söker du lokal för din affärsverksamhet, vill etablera ditt företag i Barkarby eller höra mer om Barkarbys fördelar? Välkommen att fylla i dina uppgifter, tankar och frågor nedan så hjälper vi dig. Du kan även höra av dig direkt till respektive byggaktör eller fastighetsägare.

Translate »