En ny stad växer fram.

Barkarby är ett av de största och mest spännande stadsutvecklingsprojekt som pågår just nu i Sverige.
Redan från det första spadtaget 2012 har målet att bygga en hållbar, energifull och livsbejakande stad varit tydligt. Milstolparna är många. Här hittar du några av dem.

2024
2024-01-02

Barkarbys första coliving flyttar in

Barkarbys första coliving flyttar in

I januari flyttar ett nytt boendekoncept för unga vuxna in det allra första kvarteret vid Sveatorget och Barkarbystadens kommande tunnelbanestation. Coliving innebär att du bor själv men lever tillsammans med andra.

2023
2023-12-12

Inflyttning i Credentias Watt

Inflyttning i Credentias Watt

Röda mattan rullades ut för våra nya grannar som i december flyttade in i Brf Watt i Credentias kvarter på Barkarbyvägen. Totalt är det 67 nya lägenheter som nu fylls med härliga invånare från Barkarbystaden.

2023-11-24

Vi öppnar vintertorget på Stora torget

Vi öppnar vintertorget på Stora torget

Stora torget i Barkarbystaden förvandlas till vintertorg med konstisbana från den 24 november till och med den 3 mars. Det blir en trevlig mötesplats för umgänge, aktivitet och härlig skridskoåkning. Här finns även en julgran och vinterbelysning som lyser upp Stora torget under årets mörkaste månader.

2023-10-24

Inflyttning i Resonas Kvarter 11

Inflyttning i Resonas Kvarter 11

En historisk milstolpe. Kvarter 11 är det allra första som står klart i det nya område av staden som nu tar sin form vid Sveatorget. Här blir stadslivet i Barkarbystaden som mest livfullt med kontor, kultur, kaféer, restauranger, uteserveringar, service, handel och bostäder.

2023-10-24

Invigning av nya Ålsta- för och grundskola

Invigning av nya Ålsta- för och grundskola

Med pompa och ståt, sång och guidade visningar, invigde vi Ålstaskolans nya skolbyggnad i Barkarbystaden. Samtidigt bjöd skolan in till ett öppet hus där allmänheten fick chansen att upptäcka Barkarbys nyaste skola.

2023-10-13

Inflyttning i JM:s ägarlägenheter

Inflyttning i JM:s ägarlägenheter

Kvarteret Horisont Barkarby ligger i en lugnare del av Barkarbystaden, nära det vackra naturreservatet med fina promenadvägar, svampskogar och djurliv. Samtidigt är det bara några minuters gångväg till den kommande tunnelbanan på Sveatorget, förskolor, skolor, restauranger och stadsliv. Horisont Barkarby är det andra kvarteret i Barkarbystaden med ägarlägenheter, en ganska..Read More

2023-10-11

Första inflyttningen i det nya Veddesta

Första inflyttningen i det nya Veddesta

2021 tog Nordr tillsammans med Järfälla kommun det allra första spadtaget för den stadsutveckling som ska förvandla Veddesta gamla centrum och industriområde till livfull stadsmiljö. Nu, knappt två år senare, får de första boende nycklarna till sina nya bostäder i kvarteret Pionjären.

2023-10-01

Barkarbystadens dag och Barkarbyloppet 2023

Barkarbystadens dag och Barkarbyloppet 2023

Söndagen den 1 oktober firade vi Barkarbystadens dag och arrangerade Barkarbyloppet. Det blev en underbar familjedag fylld med glädje och festligheter där hälsa, rörelse och hållbarhet stod i fokus. Föreningar, företag, byggaktörer och Region Stockholm var närvarande och delade med sig av sina verksamheter, ordnade roliga aktiviteter och bidrog till..Read More

2023-09-04

Å-rummet växer fram under Veddestabron

Å-rummet växer fram under Veddestabron

Den nya stadsmiljön växer fram vid Veddestabron och runt den nya knutpunkten för kollektivtrafik. Här pågår arbetet med att bygga ett parkområde med grönska, vatten, stockar, stenar, trädäck, broar, ett utegym och fina promenadstråk som sträcker sig mellan kvarteren genom hela området.

2023-08-31

Invigning av Barkarbystadens nya pop up-park

Invigning av Barkarbystadens nya pop up-park

Den nya pop up-parken vid korsningen Barkarbyvägen-Enköpingsvägen-Veddestabron är en härlig mötesplats för avslappnat häng och en mängd roliga aktiviteter som beachvolleyboll, pumptrack, skateboarding, pingis, boule, lekplats, rutschkanor – och mycket mer!

2023-08-21

Skolstart på nybyggda Ålstaskolan

Skolstart på nybyggda Ålstaskolan

Den nya, toppmoderna skolbyggnaden är färdig och verksamheten är igång. Ålstaskolan med förskola har idag plats för 215 förskolebarn och elever från årskurs ett till tre. När utbyggnaden är helt genomförd kommer skolan att kunna erbjuda verksamhet upp till årskurs 6.

2023-07-04

Reliwe bygger nytt kvarter

Reliwe bygger nytt kvarter

Reliwe utvecklar ett nytt kvarter med 300 hyresrätter i den nya framväxande stadsmiljön i Barkarby, några hundra meter från den nya knutpunkten med tunnelbana, buss, pendeltåg, regionaltåg och fjärrtåg. Byggstart planeras till början av 2024 och första inflyttning blir under 2026.

2023-06-02

Ny sopsug är invigd i Barkarbystaden

Ny sopsug är invigd i Barkarbystaden

Vår andra sopsugsterminal i Barkarbystaden. Sopsugen kommer att serva 8 000 nya hushåll och verksamheter och ger möjlighet till fortsatt hållbar utbyggnad av den nya stadsdelen på Barkarbys gamla flygfält.

2023-05-29

42 åtgärder ska göra Barkarbystaden klimatneutral 2030

42 åtgärder ska göra Barkarbystaden klimatneutral 2030

Samtidigt som den nya staden växer fram pågår ett intensivt arbete att minska klimatpåverkan. Nu följer vi för första gången upp den handlingsplan med 42 åtgärder som finns för att nå målet om ett klimatneutralt Barkarbystaden 2030.

2023-05-25

Invigning av årets sommartorg

Invigning av årets sommartorg

En underbar tradition! Den 25 maj invigde vi Barkarbystadens sommartorg och stadsodling med invigningstal och underhållning av en stor barnkör från Barkarbystadens två grundskolor tillsammans med Nassim Al Fakir.

2023-05-16

Biologiska mångfaldens dag i Kyrkparken

Biologiska mångfaldens dag i Kyrkparken

Söndagen den 21 maj firade vi den biologiska mångfaldens dag i Kyrkparken. Syftet var att visa upp vår vackra natur i Barkarby samtidigt som vi ökar medvetenheten om vikten av att skydda den biologiska mångfalden.

2023-04-27

Tusentals besökte nya tunnelbanan före alla andra

Tusentals besökte nya tunnelbanan före alla andra

Söndagen den 23 april var det stor visningsdag i Barkarby. Över 4000 nyfikna besökare tog chansen att besöka den utsprängda tunneln och uppleva bergrummet som snart kommer att bli Barkarby station.

2023-02-08

Inflyttning i en ny del av Barkarbystaden

Inflyttning i en ny del av Barkarbystaden

Varmt välkommen till våra nya invånare i Parkkvarteret – ett kvarter med stort fokus på hållbarhet och ett fantastiskt läge vid Kyrkparken, Bas Barkarby och bra kommunikationer. Det är Skanska som tillsammans med NREP bygger och utvecklar Parkkvarteret.

2023-01-27

Friskis&Svettis öppnar i Bas Barkarby

Friskis&Svettis öppnar i Bas Barkarby

Välkommen till Friskis&Svettis som lördagen den 7 januari slog upp dörrarna till sin nya fräscha träningsanläggning i Bas Barkarby.

2023-01-20

Historisk milstolpe för nya tunnelbanan till Barkarby

Historisk milstolpe för nya tunnelbanan till Barkarby

Onsdagen den 18 januari sprängdes de sista metrarna berg bort och nu finns det en 4,1 kilometer lång sammanhängande tunnel mellan Akalla och Barkarby. Genomslaget är det första i utbyggnaden av den nya tunnelbanan och utgör en historisk och viktig milstolpe för Barkarby och Stockholm.

2022
2022-12-13

Pluss-bostäder till Barkarby

Pluss-bostäder till Barkarby

I den norra delen av Barkarbystaden planerar Selvaag Bostad att bygga 220 bostadsrätter med varierande storlekar. Kvarteret kommer att föja det egna konceptet Plussbostäder: en ny typ av boendeform i Barkarby med service som påminner mycket om ett hotell.

2022-11-27

10 år sedan det första spadtaget.

10 år sedan det första spadtaget.

Nu är det tio år sedan vi tog det första spadtaget för det första kvarteret på Barkarby flygfält. I dag, tio år senare, står 20 kvarter klara och mer än 7 000 människor bor, lever och arbetar här i en spirande och hållbar stadsmiljö. Redan hösten 2012 har målet varit..Read More

2022-10-31

Halloween-skattjakten slår rekord

Andra året som skattjakten genomförs kommer närmare 1000 Barkarbystadenbor och är med. Många är utklädda i fantastiska kostymer.

2022-10-01

Inflyttning i Barkarbystadens första ägarlägenheter.

Inflyttning i Barkarbystadens första ägarlägenheter.

I oktober var det inflyttning i Barkarbystadens första kvarter med ägarlägenheter. Kvarteret heter Fyrklövern och är utvecklat av HållBo, ett joint venture mellan ByggVesta och Bonnier Fastigheter Bostad. Varmt välkomna!

2022-09-23

Barkarby blir Stockholms nya knutpunkt

Barkarby blir Stockholms nya knutpunkt

Planering och förberedande arbeten har pågått länge för den nya knutpunkten för kollektivtrafik vid Barkarby station. Nu går arbetet in i nästa fas. Bussterminalen börjar byggas och det nya stationshuset står på tur. 2026 kommer du direkt från Veddestabron att kunna kliva rakt in i en helt ny stations­byggnad och..Read More

2022-09-01

En regionnätstation som gör skillnad

Vattenfall, E.ON och Järfälla kommuns nya regionnätstation står klar. Stationen är avgörande för elförsörjningen i Järfälla och har särskilt stor betydelse för den fortsatta stadsutvecklingen i Barkarby. Byggnaderna är uppförda i modern gestaltning med en fasad av lärkträ.

2022-08-24

BRT-linjen förlängs till Barkarby station

Veddestabron är öppen för trafik och den planerade förlängningen genomförs i samband med hösttidtabellen.

2022-07-01

Två nya kvarter med stort fokus på hållbarhet

Två nya kvarter med stort fokus på hållbarhet

Riksbyggen och Storstaden Bostad bygger i Barkarby. Båda kvarteren har höga ambitioner att bygga med klimatneutralitet i fokus och NollCO2-certifiering.  Lägenheter, stadsradhus, kommersiella lokaler, växthus på taken, gröna väggar och med många sociala mötesplatser i kvarteren.

2022-06-21

Veddestabron öppen för trafik

530 meter lång, 28 meter bred och med ett körfält för buss och ett körfält för bil i vardera riktning samt gång- och cykelväg på bägge sidor är Veddestabron en viktig pusselbit i den nya stadsmiljön.

2022-06-19

Folkfest vid invigning av Veddestabron

Brolopp, visningsdag, matmarknad och mänder av roliga aktiviteter lockade hundratals Järfällabor till invigningen av Veddestabron.

2022-05-24

Fem-års jubileum för sommartorget

Fem-års jubileum för sommartorget

Pergola, stadsodling, idrottsrink och sandstrand mitt i city. Sommartorget är ett populärt tillhåll bland boende och besökare.

2022-05-15

Byggstart för kvarter Atlas

Byggstart för kvarter Atlas

Åke Sundvall bygger för tredje gången i Barkarbystaden. 300 lägenheter, stadsradhus och ett stort kommersiellt innehåll mitt emot Barkarbystadens kommande tunnelbanestation.

2022-04-15

Nu kan du beställa bussen via appen

Nu kan du beställa bussen via appen

Den självkörande bussen går nu on demand och du beställer den via appen Res i Barkarby.

2022-03-29

Byggstart för Brokvarteret

Magnolia och Slättö bygger ett nytt centralt stadskvarter med 409 lägenheter och tio lokaler i gatuplan för restaurang, kafé och närservice.

2022-03-25

Inflyttning i Volt

Vi blir fler och fler som bor i Barkarbystaden! Nya vägar och gator öppnar och vi närmar oss 7 000 invånare.

2022-01-01

Bas Barkarby slår upp portarna

Bas Barkarby slår upp portarna

Först på plats är Järfälla gymnasium tillsammans med Järfälla Lärcentrum och restaurang- och konferenskoncernen Eatery. Under våren fylls huset med många andra verksamheter som Kulturskolan, KomTek, bibliotek, konsthall, Allians Revision och Redovisning, Almakliniken och KungSängens huvudkontor. Bas Barkarby blir snabbt en populär och trevlig mötesplats.

2021
2021-12-15

Byggstart för Kvarter 11

Byggstart för Kvarter 11

Resona börjar bygga sitt kvarter för co-living, co-working och ett urbant utbud av restauranger.

2021-12-02

Credentia fortsätter att satsa i Barkarbystaden

Credentia fortsätter att satsa i Barkarbystaden

Credentias första etapp sålde snabbt slut. Nu byggstartar dom sin andra etapp, Wolt, med 145 Svanenmärkta bostadsrätter.

2021-12-01

Handlingsplanen för Klimatneutrala Barkarbystaden 2030 antas i Kommunstyrelsen

Planen innehåller 42 föreslagna åtgärder för att snabba på klimatomställningen och bidra till målet om klimatneutralitet i Barkarbystaden.

2021-11-26

Mysig tändning av Misteln på Stora torget

Mysig tändning av Misteln på Stora torget

Vi kan träffas igen och tänder misteln till härlig julmusik, fiskdamm och startar igång vinterns fototävling.

2021-11-16

Viktiga markanvisningar för bostäder och kontor

Viktiga markanvisningar för bostäder och kontor

Storstaden Bostad och ALM Equity vinner markanvisning för kvarter nära den nya knutpunkten för kollektivtrafik. Det blir kontor, kommersiella lokaler, bostäder och en förskola.

2021-11-11

Nordr tar det första spadtaget i Veddesta

Nordr tar det första spadtaget i Veddesta

Nordr är först ut i området med sitt projekt Veddestaden: sju kvarter med 1 200 lägenheter.

2021-11-01

Barkarbystadens första studentbostäder

Nu flyttar våra första studenter in i svanenmärkta lägenheter med gemensam takterass och egen balkong, diskmaskin, tvättmaskin samt tillgång till elbilspool.

2021-10-31

Halloween-firade på Ålsta torg

Spännande skattjakt, ansiktsmålning och stämningsfull korvgrillning.

2021-09-22

Avtal med Hemsö som utvecklar Barkarby sjukhus.

Avtal med Hemsö som utvecklar Barkarby sjukhus.

I planerna ingår sjukhus med närakut, röntgen- och laboratorietjänster, specialistmottagningar, geriatrisk slutenvård samt öppen- och slutenvårdsrehabilitering. Dessutom vårdcentral, familjeklinik, äldreboende, trygghetsboende och öppen förskola.

2021-09-09

Klart för nya kvarter vid tunnelbanan

Botrygg, JM, Åke Sundvall och Resona investerar och bygger stadskvarter vid den kommande tunnelbanestationen i Barkarbystaden.

2021-06-04

Ny lekplatsen i Kyrkparken invigs

Ny lekplatsen i Kyrkparken invigs

Här hittar du en naturinspirerad lekmiljö där även barn med extra behov kan leka bland stock och sten.

2021-06-01

Klart för nya kvarter

Avtal skrivs för nya stadskvarter i centrala lägen vid Barkarbystadens kommande tunnelbanestation. Nya byggaktörer är Ikano Bostad, Selvaag Bostad, Sveaviken Bostad, Titania, Byggnadsfirman Viktor Hanson.

2021-04-12

Lidl inviger sitt nya huvudkontor

Lidl inviger sitt nya huvudkontor

Det nybyggda huvudkontoret har plats för 600 medarbetare, är över 15 000 kvadratmeter stort och miljöcertifierat med Breeam Excellent. Mitt emot ligger deras nya konceptbutik.

2021-04-08

Premiär för logistiklösningen

Järfälla kommun och Wiklunds öppnar upp portarna till logistiklösningen som ska samordna och resursoptimera de 488 000 byggtransporter som beräknas till området fram till 2032.

2021-04-02

Påskharen kommer på besök

Nästan 300 påskägg ligger utspridda över staden och sprider glädje bland godissugna Barkarbybor.

2021-02-05

Premiär för isbana på Stora torget

Premiär för isbana på Stora torget

Isbanan blir en succé bland boende och besökare.

2021-02-02

Wallenstam investerar på nytt

Visionsbild Sveatorget

Kvarteret precis vid Sveatorget och Barkarbystadens tunnelbanestation kommer att innehålla 270 bostäder, kontor och kommersiella lokaler.

2020
2020-12-16

Klart för nya kvarter nära tunnelbanan

Avtal för nya stadskvarter med Åke Sundvall, Veidekke Eiendom, Sagax, Tricoreal och Resona. Det blir bostäder, förskola, kontor och lokaler för verksamheter. Samtliga kvarter ligger nära de kommande tunnelbanestationerna.  

2020-12-11

Järfälla signerar Europas första klimatkontrakt

Det innebär att Järfälla tar ett helhetsgrepp kring klimatneutral samhällsbyggnad och undersöker hur modern mobilitet, digitalisering, elektrifiering, samhällsplanering och ett större medborgarengagemang kan bidra till klimatneutralitet både i Barkarby och i framtida stadsutvecklingsprojekt.

2020-12-10

Säljstart för Barkarbystadens första ägarlägenheter.

HållBo startar försäljningen i projektet Fyrklövern.

2020-11-19

Lidl satsar stort i Barkarby

Lidls 201:a butik är inte bara en kvartersbutik utan också en levande testmiljö för att utveckla Lidls butikskoncept. Granne med butiken växer Lidls nya huvudkontor fram.

2020-08-14

Premiär för BRT-linjen, ”superbussen”, i Barkarbystaden

Barkarbystaden - BRT-bussen Premiär

Måndagen den 17 augusti har Sveriges första elektriska BRT-linje premiär i Barkarbystaden. Kl 04.59 på morgonen avgår den första turen på linje 175 från Stora torget i Barkarbystaden till Akalla. Den nya superbussen beskrivs som en tunnelbana på hjul, har hög turtäthet, hög komfort och restiden beräknas till 6 minuter.

2020-06-12

Detaljplanerna Veddesta I och Veddesta III vinner laga kraft

Det innebär startskottet för att omvandla Veddesta industriområde till en del av den livfulla och upplevelserika stadsmiljön i Barkarby.

2020-05-27

Intentionsavtal om nytt polishus i Barkarbystaden

Det nya polishuset planeras innehålla bland annat kontor, reception, passenhet, träningsytor och omklädningsrum.

2020-05-16

Sommartorget invigs digitalt

Stranden, salongen, trappan och idrottsrinken för spontana aktiviter är tillbaka. Det här året görs fler sittplatser med större mellanrum och invigningen anpassas efter pandemin.

2020-05-04

Tunnelbana till Barkarby – nu börjar arbetet med spår­tunnlar

Tunnelbana Barkarbystaden Plattform

Arbetet med att bygga ut tunnelbanan till Barkarby och Barkarbystaden fortsätter och snart börjar man bygga spårtunnlar – från flera håll samtidigt!

2019
2019-11-01

Stort intresse för att bygga i Barkarby

Skanska, ByggVesta, JM och Sveaviken Bostad AB skriver avtal om nya kvarter med ägarlägenheter, kommersiella lokaler, förskola, bostadsrätter och studentlägeheter.

2019-10-16

Bil- och cykelpool för klimatsmart resande

I Barkarby ska du kunna vo utan att äga en egen bil. Our Green Car etablerar en bil- och cykelpool genom reseappen TRAVIS som utvecklats av Nobina.

2019-05-08

Första spadtaget för Bas Barkarby

Atrium Ljungbergs kvarter ska bli nordvästra Stockholms nya mötesplats för lärande, kultur, idrott och näringsliv.

2019-03-18

Första spadtaget för Veddestabron

Första spadtaget för Veddestabron

Järfälla kommun och Trafikverket påbörjar byggandet av bron som är en viktig pusselbit i den nya stadsmiljön som växer fram och en viktig del i den stora regionala infrastruktursatsning som görs i Barkarby.

2019-03-04

Historiskt startskott för nya tunnelbanan

Historiskt startskott för nya tunnelbanan

Första sprängningen för utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm. Allra först ut är den nya sträckan till Barkarby.

2019-01-22

Två detaljplaner klara med 45 nya kvarter

Detaljplanerna för den tredje och fjärde etappen av Barkarbystaden vinner laga kraft. 45 kvarter med 6 800 bostäder, en grundskola, förskolor, äldreboende, service, kontor, handel, torg, parker, en idrottsplats med bollplan och tunnelbanestation med två uppgångar.

2019-01-01

En klimatneutral stadsmiljö

Projektet Klimatneutrala Barkarbystaden 2030 får medel för att undersöka hur Barkarbystaden kan utvecklas med sikte på klimatneutralitet

2018
2018-12-15

Premiär för misteln på Stora torget

Premiär för misteln på Stora torget

Julstämningen är på topp när vi för första gången tänder misteln på Stora torget i samband med årets julmarknad.

2018-12-01

Kvarteret Paraden får byggnadsmärke

Kvarteret Paraden får byggnadsmärke

Järfälla kommuns Byggnadsmärke delats ut till Kvarteret Paraden i Barkarbystaden.

2018-11-09

Järfälla får YIMBY-priset

”För sitt ambitiösa arbete inom stadsutveckling med fokus på att bygga attraktivt och hållbart för såväl företag som privatpersoner och samtidigt skapa ett av Stockholmsregionens mest dynamiska områden i Barkarby.”

2018-10-24

Världspremiär för självkörande bussar i linjetrafik

Världspremiär för självkörande bussar i linjetrafik

Självkörande minibussar erbjuder kollektivtrafik och utvecklas i takt med att staden växer. Pilotprojekt som lockar studiebesök från världens alla hörn.

2018-09-29

Höstfest med visningsdag

I samband med Flottiljens familjedag hålls också en stor visningsdag.

2018-09-18

Fem nya byggaktörer investerar

Barkarby

ByggVesta, Kilenkrysset, Botrygg, K2A och Credentia investerar i Barkarby och bygger nya kvarter. Planerna innehåller kontor, studentlägenheter, en förskola, lokaler för service och handel och hundratals nya bostädsrätter.

2018-09-14
2018-08-27

Första spadtaget för utbyggnaden av tunnelbanan

Första spadtaget för utbyggnaden av tunnelbanan

Arbetet med olika samråd och tillstånd är klart och byggskedet kan påbörjas.

2018-08-20

Invigning av Parkvägens förskola

Parkvägens förskola öppnar och Herrestaskolan kan ta emot fler barn i förskoleklass och årskurs 1-5.

2018-07-03

Järfälla kommun vinner ’Det hållbara framtidspriset’

Järfälla får priset för sitt genomtänkta, innovativa och framtidsinriktade arbete för att främja alla aspekter av hållbarhet i tredje etappen av Barkarbystaden.

2018-06-14

Premiär för sommartorg och sommargågata

Premiär för sommartorg och sommargågata

En ny mötesplats och ett extra vardagsrum för de som bor i Barkarbystaden. Stadsodling ger möjlighet till egen odlingslåda och för allmänna odlingar där boende kan plocka smultron och färska kryddor till matlagningen.

Translate »