Lärande för alla

I Barkarby finns förskolor, grundskolor och högre utbildning med i planeringen från början. Lärandet är en viktig nyckel för att skapa ett bra samhälle. Vi bygger för bra lärandemiljöer med höga krav på miljö- och hälsa. Herrestaskolan är ett bra exempel på våra höga ambitioner.

Förskolor

I dag finns fem kommunala förskolor i Barkarbystaden:

Fler förskolor finns med i planerna och byggs i takt med att staden växer och nya familjer flyttar in.

Flera förskolor i Barkarby »
Sök plats på förskola »

Förskolor och skolor, barn på betongfår

Grundskolor

Det finns två grundskolor för förskoleklass och årskurs 1-6 i Barkarbystaden.

Herrestaskolan

På Herrestaskolan går 300 elever. Herrestaskolan är en kommunal skola och öppnade i januari 2016. Det är troligen Sveriges mest klimatneutrala skola, helt byggd i massivträ och utifrån de krav som finns för Miljöbyggnad Guld. Herrestaskolan har eget tillagningskök och en stor idrottshall. Det finns också en stor och fin aktivitetspark som är skolgård under dagen och tillgänglig för alla boende under övriga tider. Läs mer om Herrestaskolan »

Ålstaskolan

Ålstaskolan huserar i nybyggda lokaler på Generalsgatan 4 i Barkarbystaden. Skolan har idag plats för 215 förskolebarn och elever från årskurs ett till tre. När utbyggnaden är fullt genomförd kommer skolan att erbjuda verksamhet upp till årskurs 6.

Ålstaskolan ligger i ett fint barnvänligt läge granne med naturreservatet, där flera av klassrummen erbjuder en fantastisk vy över både skog och fält. Skolan kommer att vara utrustad med ett eget tillagningskök och matsal, slöjd-, musik- och bildsalar, bibliotek, idrottssal och en skolgård med flygtema. Läs mer om Ålstaskolan »

Årskurs 7-9

De högstadieskolor som ligger närmast Barkarbystaden idag är Björkebyskolan, Kvarnskolan, Vittra och Internationella Engelska skolan.

Sök plats på skola »

Gymnasieskola

Det finns två gymnasieskolor i Järfälla:

  • Järfälla gymnasium
  • Didaktus skolor i Jakobsberg

Här finns ett brett utbud av olika program, både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Vårterminen 2022 flyttar de  teoretiska högskoleförberedande programmen – natur, teknik, samhällsvetenskaplig, ekonomi och estet – på Järfälla gymnasium in i nya moderna lokaler i Bas Barkarby tillsammans med näringsliv, idrott och kultur.

Läs mer om gymnasieskolorna »

Bas Barkarby

Bas Barkarby blir en ny plats i regionen där utbildning, näringsliv, kultur och idrott möts. En plats för utveckling, talang och lärande för människor i olika åldrar och med olika intressen. I början av 2022 flyttar de teoretiska högskoleförberedande programmen på Järfälla gymnasium in i nya moderna lokaler i Bas Barkarby. Eleverna får stora möjligheter till samarbete med företagen här. Läget blir bland det allra bästa, mitt emot den nya tunnelbanan och kollektivtrafiknavet i Barkarby.

Läs mer om Bas Barkarby »

Translate »