Kvarter 20

UTVECKLARE Sveaviken Bostad
INNEHÅLL Lägenheter, bokaler och lokaler för kommersiell verksamhet
SÄLJSTART Ej fastställt
BERÄKNAD BYGGSTART Juni 2022

Sveaviken Bostad planerar för ett stadskvarter med 206 bostadsrätter eller ägandelägenheter, 13 bokaler och två lokaler i gatuplan som vetter mot Lansengatan, en gågata som leder till Sveatorget med Barkarbystadens tunnelbanestation. Utgångspunkten är att skapa väldisponerade bostäder där engagemang, kreativitet och innovation tillåts växa i en inspirerande miljö. Bokalerna är i två plan, med möjlighet till ateljé, studio eller butik i bottenplan.

Besök Sveaviken Bostad och läs mer om kvarter 20

Kvarter 20 ligger centralt i Barkarbystaden, mitt emot Herrestaskolan med årskurs F-6 och med gångavstånd till den kommande tunnelbanestationen, förskolor och närservice.

Visionsbilder

Sveavikens kvarter kännetecknas av mångfald och kreativitet, både gestaltningsmässigt och volymmässigt. Kvarteret uppförs i 4-8 våningar, där kvarterets hörn blir högst. Fasaderna får skiffer och trä med en tydlig uppdelning. Hus med skifferfasad har sockelvåning i puts och granit och takvåning med plåtfasad. Träfasaderna målas och har vertikala och horisontella listmönster för att åstadkomma relief och skuggverkan och ett sadeltakslandskap med sedumtak. Lokaler och bokaler i bottenvåning har stora uppglasade fönsterpartier för att kommunicera ut mot allmän platsmark och bidra till ett livfullt gatuliv. (Visionsbild: Moko och Oevis)

 

 

Liknande projekt
Translate »