Silhuetten

UTVECKLARE Sveaviken Bostad

INNEHÅLL Hyresrätter, bokaler och lokaler för kommersiell verksamhet

INFLYTTNING Inflyttning pågår

Sveaviken Bostad utvecklar ett stadskvarter med 206 lägenheter, 13 bokaler och två lokaler i gatuplan i hörnet Lansengatan/Herculesgatan, en gågata som leder till Sveatorget med Barkarbystadens tunnelbanestation. Utgångspunkten är att skapa väldisponerade bostäder där engagemang, kreativitet och innovation tillåts växa i en inspirerande miljö. Bokalerna är i två plan, med möjlighet till ateljé, studio eller butik i bottenplan.

Läs mer och anmäl ditt intresse

Silhuetten ligger centralt i Barkarbystaden, mitt emot Herrestaskolan och med gångavstånd till den kommande tunnelbanestationen, förskolor och närservice.

Visionsbilder

Sveavikens kvarter kännetecknas av mångfald och kreativitet, både gestaltningsmässigt och volymmässigt. Kvarteret uppförs i 4-8 våningar, där kvarterets hörn blir högst. Fasaderna får skiffer och trä med en tydlig uppdelning. Hus med skifferfasad har sockelvåning i puts och granit och takvåning med plåtfasad. Träfasaderna målas och har vertikala och horisontella listmönster för att åstadkomma relief och skuggverkan och ett sadeltakslandskap med sedumtak. Lokaler och bokaler i bottenvåning har stora uppglasade fönsterpartier för att kommunicera ut mot allmän platsmark och bidra till ett livfullt gatuliv. (Visionsbild: Moko och Oevis)

 

 

Liknande projekt
Translate »