Kategori: B-hjärtat, Nyhet

Den här veckan börjar inflyttningen i den första etappen av JM:s ägarlägenheter i Horisont Barkarby på Generalsgatan. 

Kvarteret ligger i en lite lugnare del av Barkarbystaden, nära det vackra naturreservatet med fina promenadvägar, svampskogar och djurliv. Samtidigt är det bara några minuters gångväg till den kommande tunnelbanan på Sveatorget, förskolor, skolor, restauranger och stadsliv. Allra först att flytta in i det nya kvarteret är Andrea som ursprungligen kommer från Tyskland.

Innan jag köpte lägenhet här åkte jag runt i Stockholm och tittade på många olika områden. För mig är det viktigt att bo nära tunnelbanan, det var en av anledningarna till att jag valde Barkarbystaden. Min lägenhet här ligger lite avskilt och lugnt nära skogen. Samtidigt har jag bara 300 meter till tunnelbanan, berättar Andrea.

Ägarlägenheter – ganska nytt i Sverige

Horisont Barkarby är det andra kvarteret i Barkarbystaden med ägarlägenheter, en ganska ny form av boende i Sverige.

Jag har tidigare bott hos JM och gillat det. Att de har ägarlägenheter här i Barkarbystaden passade mig bra. I Tyskland, och i stora delar av södra Europa, är det vanligt med ägarlägenhet och ovanligt med bostadsrätt, berättar Andrea.

Inflyttningen i Horisont Barkarby kommer att pågå under 2023 och 2024. När kvarteret är helt klart kommer det att bestå av 229 ägarlägenheter om 1-5 rum och kök samt fyra kommersiella lokaler. Många av lägenheterna har balkong med utsikt över naturreservatet eller uteplats mot en lugn och grönskande innergård som blir en trevlig mötesplats för boende med planteringar, sittplatser, pergola och sandlåda. Garage finns under huset.

Barkarbystaden är nytt och fint. I Tyskland jobbade jag som revisor. När jag kom till Sverige sökte jag jobb på Lidls huvudkontor här i Barkarbystaden för att lära mig svenska bättre. Det var jättebra för mig. Nu är jag pensionär, jag reser en hel del, jag har mycket ledig tid och jag hoppas kunna engagera mig i volontärarbete här i Järfälla och göra nytta tillsammans med andra, säger Andrea.

Vi önskar Andrea och alla andra nya invånare i Horisont Barkarby varmt välkomna till Barkarbystaden!

Läs mer om kvarteret Horisont Barkarby >>

Visningslägenhet

Söndagen den 22 oktober klockan 12-14 öppnar JM en ny visningslägenhet i Horisont Barkarby. Mäklare och representanter från JM finns på plats för att svara på frågor, berätta om ägarlägenheter och visa dig runt. Adressen är Generalsgatan 38.

Om ägarlägenheter

Med upplåtelseformen ägarlägenhet äger du din egen bostad. Förutom att bo är du fri att sälja, pantsätta eller hyra ut lägenheten som det passar dig. Det är också möjligt för en juridisk person att köpa en ägarlägenhet. Upplåtelseformen är en av de vanligaste i vårt grannland Norge och i resten av Europa. I Sverige har ägarlägenheter funnits sedan 2009.

Allra först att flytta in i det nya kvarteret med ägarlägenheter är Andrea som ursprungligen kommer från Tyskland.

Utseendemässigt hämtar kvarteret karaktär från både staden och naturen, dels genom material och färger, men också genom att låta naturen inspirera till entrémotiv och utsmyckning på fasaden.

 

Kvarteret ligger i en lite lugnare del av Barkarbystaden, nära det vackra naturreservatet med fina promenadvägar, svampskogar och djurliv. Samtidigt är det bara några minuters gångväg till den kommande tunnelbanan på Sveatorget, förskolor, skolor, restauranger och stadsliv.

Senaste inläggen
Translate »