Kategori: B-hjärtat, Nyhet

I januari flyttar ett nytt boendekoncept för unga vuxna in det allra första kvarteret vid Sveatorget och Barkarbystadens kommande tunnelbanestation. Coliving, som det kallas, innebär att du bor själv men lever tillsammans med andra.

Alldeles nyligen hälsade vi de allra första invånarna välkomna till Resonas kvarter 11, det första kvarteret med inflyttning vid Sveatorget och Barkarbystadens kommande tunnelbanestation. I det vita hörnhuset i kvarteret pågår arbetet med att färdigställa Barkarbys första coliving-boende. Här utvecklar bostadsoperatören COLIVE totalt 134 rum fördelade på 14 delningslägenheter. I januari 2024 är det dags för de första boende att flytta in i Colive Volatus, namngivet efter det gamla flygfältet.

– Våra bostadsgäster efterfrågar bostäder på centrala platser och med närhet till spårbunden kommunikation. Projektet i Barkarbystaden har ett mycket attraktivt och centralt läge mitt emot den framtida tunnelbanestationen som tar dig direkt till citysäger Katarina Liljestam Beyer, VD och medgrundare av COLIVE.

Full fart för att göra klart inför inflytt på Barkarbyvägen 126!

Så här funkar Coliving:

Coliving innebär att du har ditt eget privata rum med toalett och dusch, men delar gemensamma utrymmen som vardagsrum och kök med upp till tio grannar i varje delningslägenhet. Det här konceptet är speciellt utformat för unga vuxna mellan 20 och 35 år och syftar till att lösa bostadsproblematiken för den här målgruppen, som ofta har svårt att hitta en plats på bostadsmarknaden. Samtidigt erbjuder det en flexibel och social boendemiljö.

– Det kan ofta vara svårt att skapa sig en social kontext, oavsett om du kommer från ett annat land eller om du är person som har bott här hela livet, men du är inte på den plats där du är född och uppvuxen. Du har ingen familj och du har inget nätverk. Den parametern är viktig i just den här bostadsformen. Vi riktar oss till alla personer mellan 20-35 som vill bo tillsammans med andra och ta del av en social och meningsfull vardag, säger Katarina Liljestam Beyer.

Förutom det gemensamma utrymmet i varje lägenhet har hyresgästerna tillgång till en stor gemensamhetsyta längre ner i huset, med pentry, arbetsplatser och möjligheter till gemensamma aktiviteter som spelkvällar, filmkvällar och after works. Dessutom har boende tillgång till en grön innergård som delas av hela kvarteret, med utegym och grillplats för alla att njuta av. När allt är färdigt kommer Colive Volatus och Kvarter 11 att omges av torg och parker och ligga i bästa läge precis vid Sveatorget, tunnelbanan och ett levande stadsliv med ett stort utbud av butiker och restauranger.

För mer information och hur du ansöker, besök Colives projektsida >>

Läs mer om Kvarter 11 här >>

Kvarter 11 och Colive Volatus ligger precis vid Barkarbystadens kommande tunnelbanestation. Här blir stadslivet som mest livfullt med kontor, kultur, kaféer, restauranger, uteserveringar, service, handel och bostäder.

Senaste inläggen
Translate »