Kvarter 11

 

UTVECKLARE Resona

INNEHÅLL Hyresrätter, co-living, kontor, co-working, studiolägenheter, lokaler för restaurang, café, butiker och konstnärsateljéer

UTHYRNING Start sommaren 2023

BERÄKNAD INFLYTTNING Från oktober 2023

 

Jobba effektivt och träffa andra genom co-working, umgås på gården med grannarna, ät och drick gott i någon av restaurangerna. I Resonas kvarter 11 finns det mesta lokalt, samtidigt som närheten till andra platser alltid kommer att finnas där tack vare den nya tunnelbanan tvärs över gatan.

Här finns det mesta lokalt

Med visionen att skapa moderna bostäder och arbetsplatser, som både håller nu och många år framöver, bygger Resona kvarter 11 med 400 lägenheter om 1 till 2 rum och kök. I kvarteret finns koncepten co-live och co-work och för att skapa ett livfullt gaturum gör Resona plats för både restauranger, butiker och studio-kontor på entréplan. Det skapar goda möjligheter för en fortsatt företagsutveckling och att en mångfald av aktörer kan etablera sig i området.

– Resona utvecklar Kvarter 11 som kommer bli ett urbant och livfullt kvarter med de mesta som behövs i vardagen. Här bor du i egen lägenhet eller i det trendiga konceptet co-live och jobbar och studerar i kvarterets co-working hub. På gården kan du träna med dina nya grannar på utegymmet, eller äta och dricka gott på någon av restaurangerna i kvarteret.
//Fredrik Bele, vd Resona

Minskat klimatavtryck

Trots sin centrala placering i en urban stadsdel finns det gott om växtlighet, bland annat på innergården som domineras av grönska för att skapa känslan av en park. Det gröna tänket finns också i hur man erbjuder de boende elbilspool och cykelverkstad i kvarterets garage. Entréerna är stora och har nära koppling till gatan vilket underlättar cykelanvändandet. Tröskeln att ta cykeln till nästkommande destination ska vara låg.

– Bostadshusen har en träkonstruktion för ett minskat klimatavtryck, fastigheterna värms upp med bergvärme och vi ger de boende möjlighet att övervaka sin egen energikonsumtion. Solceller är en självklarhet, liksom ett grönt tak och en smart mobilitetspool med både bilar, cyklar och lådcyklar för att förenkla vardagen på ett miljövänligare sätt.
//Fredrik Bele, vd Resona

Besök Resona och läs mer om kvarter 11

Visionsbilder

Liknande projekt
Translate »