Här är det lätt att mötas

Barkarby erbjuder en rad olika mötesplatser och sociala ytor för spontant eller planerat umgänge med grannarna, bästa kompisen eller arbetskollegorna. Vi bygger en livfull stadsmiljö där torg, parker, promenadstråk, lekplatser, utegym, restauranger, handel och folkliv stimulerar möten mellan människor.

Innovation, tjej med hörlurar

Isbanan på Stora torget

Under vintermånaderna förvandlar vi Stora torget till ett vintertorg med konstisbana och mysig vinterbelysning. Isbanan är 10 gånger 24 meter och har en bred öppning för säker på- och avstigning. Under dagarna finns det roliga pingviner och pandor att leka med eller luta sig mot när du glider runt på isen. Runt om på torget finns det flera picknick-bänkar för dig som vill ta med egen fika eller matsäck, eller så äter du en god bit mat på någon av restaurangerna i närheten.

Sommartorg på Stora torget

Med sköna bänkar för häng i grönskan. På våren, sommaren och en bit in på hösten finns här en idrottsrink för olika bollsporter och stadsodling med möjlighet att boka en egen pallkrage. Njut av salongen för kvällsmat med grannarna eller en minisandstrand för lek och skönt häng. Runt torget finns också restauranger och café.

Pop up-parken vid Lidl

Vid korsningen Barkarbyvägen-Enköpingsvägen-Veddestabron ligger Barkarbystadens nya pop-up park. Här finns en skaterink, pumptrack, plan för beachvolleyboll, pingisbord, möjlighet att spela boule och lek- och rutschkanor. Vill du bara ta det lugnt finns sköna sittplatser med bänkar och soffor. Mitt på torget finns en rosa Piffl-box. Genom PIFFLs app får du tillgång till aktivitetsboxen som är fylld med bollar, utomhusspel och träningsredskap för tidsbegränsad uthyrning.

Aktivitetsparken på Herrestaskolan

Öppen för allmänheten efter skoltid och på helger. Här finns bland annat en populär fotbollsplan, gungor, basket och mycket annat roligt.

Flygplatslekparken

En stor härlig lekplats med flygtema såklart. Landningsbana, flygledartorn, linbana, studsmattor, gungor, rutschkana och mycket mer. Lekplatsen ligger på Flottiljområdet vid Löjtnantsvägen.

Kyrkparken

Barkarbystadens stadspark. Fin stor park med härlig lekplats med tema ”Lek för alla”. Två beachvolleyplaner. Promenad- och cykelstråk, stora gröna ytor för dig som har spring i benen, damm och hundrastgård. Solsängar på kullen och fåtölj för jättar vid Kyrkdammen. Granne med Järfälla kyrka.

Bibliotek

Våren 2022 öppnade ett nytt modernt bibliotek i Barkarbystaden. Lokalen i Bas Barkarby är generös och sprider sig över två våningar. På första våningen skapas en barnavdelning med ett sagorum. På den våningen kommer även böcker, datorer, surfplattor och läsplatser att finnas. På den övre våningen finns en tyst avdelning, studierum och en stor föreläsningssal där det bland annat kommer anordnas kurser i digital teknik.

Hundrastgård

I Kyrkparken mellan Enköpingsvägen och Järfälla kyrka finns Barkarbystadens hundrastgård.

Utegym

Ålsta utegym passar bra för alla åldrar och ligger fint på höjden ovanför Ålsta torg, vid Flygplatslekparken och Ålsta hage.

Ålsta torg

Med bänkar för vila eller trevlig pratstund. Vid torget finns restaurang med uteservering på sommaren.

Öppen förskolan i Barkarby

Just nu har öppna förskolan verksamhet utomhus vid bland annat Ålstaparken, Flygplatslekparken och vid Säby gård. Besök öppna förskolan för aktuellt program.

Öppna förskolan i Järfälla kyrka

Just nu har öppna förskolan verksamhet utomhus bakom församlingshemmet. Besök deras webbplats för aktuellt schema.

Translate »