Här är det lätt att mötas

Barkarby erbjuder en rad olika mötesplatser och sociala ytor för spontant eller planerat umgänge med grannarna, bästa kompisen eller arbetskollegorna. Vi bygger en livfull stadsmiljö där torg, parker, promenadstråk, lekplatser, utegym, restauranger, handel och folkliv stimulerar möten mellan människor.

Aktivtetsparken på Herrestaskolan

Öppen för allmänheten efter skoltid och på helger. Här finns bland annat en populär fotbollsplan, gungor, basket och mycket annat roligt.

Flygplatslekparken

En stor härlig lekpark med flygtema såklart. Landningsbana, flygledartorn, linbana, studsmattor, gungor, rutschkana och mycket mer.

Hundrastgård

I Kyrkparken mellan Enköpingsvägen och Järfälla kyrka finns Barkarbystadens hundrastgård.

Kyrkparken

Fin park med promenad- och cykelstråk, damm och hundrastgård. Granne med Järfälla kyrka.

Bibliotek

Herresta bibliotek finns böcker för barn och vuxna, film, tidningar, tidskrifter och datorer. Här satsar vi lite extra på barn och unga.

Stora torget

Med sköna bänkar för häng i grönskan. På våren, sommaren och en bit in på hösten finns här en idrottsrink för olika bollsporter, stadsodling, en salong för kvällsmat med grannarna eller en minisandstrand med saccosäckar för lek och skönt häng. Runt torget finns också restauranger och café.

Utegym

Ålsta utegym passar bra för alla åldrar och ligger fint på höjden ovanför Ålsta torg, vid Flygplatslekparken och Ålsta hage.

Ålsta torg

Med bänkar för vila eller trevlig pratstund.  Vid torget finns restaurang med uteservering på sommaren.

Öppen förskolan i Barkarby

Just nu har öppna förskolan verksamhet utomhus vid bland annat Ålstaparken, Flygplatslekparken och vid Säby gård. Besök öppna förskolan för aktuellt program.

Öppna förskolan i Järfälla kyrka

Just nu har öppna förskolan verksamhet utomhus bakom församlingshemmet. Besök deras webbplats för aktuellt schema.

Innovation, tjej med hörlurar

Translate »