Kategori: B-hjärtat, Event, Nyhet

Snöra på dig skridskorna och glöm inte hjälmen. Konstisbanan på Stora torget i Barkarbystaden är öppen varje dag ända fram till söndagen den 10 mars. Varmt välkommen!

Under vintermånaderna förvandlar vi Stora torget till ett vintertorg med konstisbana och mysig julbelysning. Det blir en trevlig mötesplats för umgänge, aktivitet och rolig skridskoåkning. Isbanan är 10 gånger 24 meter och har en bred öppning för säker på- och avstigning. Under dagarna finns det roliga pingviner och pandor att leka med eller luta sig mot när du glider runt på isen. Runt om på torget finns det flera picknick-bänkar för dig som vill ta med egen fika eller matsäck, eller så äter du en god bit mat på någon av restaurangerna i närheten.

Det här gäller på isbanan:

  • Isbanan är öppen för alla, stora som små.
  • Vi använder inte klubba, boll eller puck på isbanan. Anledningen är att isbanan ska uppmuntra till skridskoåkning och aktivitet utomhus för alla åldrar. Det blir svårt på den begränsade ytan om det samtidigt spelas hockey eller bandy. Det finns heller ingen sarg runt isbanan och det ska vara säkert för de som går förbi och för de som står och tittar på.
  • Vi visar hänsyn och hjälper varandra.
  • Använd gärna hjälm när du glider runt på isen.
  • Ha kul! Bjud in en vän eller ta med hela familjen och njut av vintern i Barkarbystaden!

Skötsel av isbanan

Järfälla kommun har huvudansvaret för isbanan och kommer att vara där dagligen för att sköta om isen. För enkelt underhåll, som till exempel att sopa bort snö och hålla ordning, får du som besöker isbanan gärna hjälpa till med. Det finns snöskyfflar på plats som du är fri att använda.

Låna skridskor och hjälm på Sportoteket

Hos Sportoteket kan du låna all möjlig sportutrustning under två veckor. Helt kostnadsfritt. Öppettider, adress och kontaktuppgifter hittar du på jarfalla.se/sportoteket

Vintertorg hela vägen till mars

Stora torget i Barkarbystaden förvandlas till vintertorg med konstisbana från den 24 november till och med den 10 mars. Det blir en trevlig mötesplats för umgänge, aktivitet och härlig skridskoåkning. Här finns även en julgran och vinterbelysning som lyser upp Stora torget under årets mörkaste månader.

På isbanan finns roliga ”pandor” och ”pingviner” att leka med eller luta sig mot.

Senaste inläggen
Translate »