Kategori: Nyhet

I september öppnar ett nytt torg i Barkarbystaden: Safirtorget. Det blir en härlig mötesplats med plats för torghandel, uteserveringar, träd och grönska i det nya området av Barkarbystaden.

En ny mötesplats

Vid Sveatorget och Barkarbystadens kommande tunnelbanestation växer en helt ny stadsmiljö fram. Här blir stadslivet som mest livfullt med kontor, kaféer, restauranger, uteserveringar, service, handel och bostäder.

I anslutning till Sveatorget och söder om Barkarbyvägen, färdigställer vi just nu en mindre torgbildning vid namn Safirtorget. Det blir en härlig mötesplats med plats för torghandel, uteserveringar, träd och grönska, omgivet av trevliga restauranger, bostäder, kontor och butiker.

Illustrationsbild över Safirtorget och Safirparken.

Safirparken och Diagonalgatan

Just nu monterar vi granitplattor innan torget öppnar i september. Därefter arbetar vi vidare med de sista delarna på torget och den anslutande Safirparken och Diagonalgatan. Tillsammans bildar området en trevlig citypark där du kan njuta av en lunch i solen och umgås med familj, grannar, vänner och kollegor

Flygfältets historia lever vidare

Namnet Safir är faktiskt en referens till Barkarbys historia som gammalt flygfält och det klassiska svenska flygplanet, Saab Safir. Läs mer om Barkarbys historia som flygfält >>
Safirtorget med Åke Sundvalls Kvarter Atlas till vänster och Citycons Origo till höger, där inflyttning pågår.
Senaste inläggen
Translate »