En plats med framåtrörelse

I Barkarby ska du kunna bo, leva och arbeta utan att behöva äga en egen bil, men ändå ha friheten att kunna resa som du vill mellan vänner, släktingar, jobb och fritidsaktiviteter. Därför satsar vi på att utveckla hållbara mobilitetslösningar som kan ersätta det traditionella bilägandet och underlätta livet för dig som bor, lever och arbetar här.

I Barkarby har vi ett unikt samarbete med Nobina och SL för att utveckla världens modernaste kollektivtrafik och en smart stad på riktigt. Utvecklingen av stadsmiljön, kollektivtrafiken, ny teknik, mobilitetstjänster och infrastruktur går hand i hand för att skapa smarta lösningar, effektiva transporter och ökad nytta för dig som bor, lever eller arbetar i Barkarby.

Idag finns flera kollektiva färdmedel att välja mellan. Via den nya appen Travis kan du enkelt söka din resa och se vilka alternativ som passar dig bäst: buss, pendeltåg, bilpool, taxi eller kanske att promenera.

Mobilitetslösningar, självkörande bussar

BRT-linjen

Sveriges första elektriska BRT-linje trafikerar Stora torget i Barkarabystaden och Akalla. BRT står för Bus Rapid Transit och kan liknas vid en tunnelbana ovan jord. BRT tar fler resenärer, har hög turtäthet, hög komfort och egna körfält som gör att restiden blir kortare. Den är helt elektrisk, går tyst och släpper inte ut några avgaser.

Självkörande bussen i Barkarby

Självkörande buss

Sedan 2018 kan du åka med världens första självkörande buss i reguljär linjetrafik här i Barkarby. De är eldrivna och tysta och kan köra längre in i bostadsområden än vad en vanlig buss kan, utan att störa. På sikt ska du kunna beställa en buss som hämtar dig utanför dörren och kör dig till närmsta busshållplats eller tunnelbanestation.

Bilpool

I Barkarby finns bilpool med tystgående och klimatsmarta elbilar. Fordonen finns nära till hands att hämta och du låser enkelt upp den bokade bilen med din mobiltelefon. Under tiden som du hyr bilen har du tillgång till parkering och laddningsstation. Via appen Travis kan du enkelt se var fordonen finns och boka. Du kan också enkelt boka din bil via OurGreenCar

Translate »