Kategori: B-hjärtat, Event, Nyhet
Välkommen på invigning av Barkarbystadens sommartorg! För sjätte året i rad förvandlar vi Stora torget till en somrig oas med plats för stadsodling, härligt häng, spontana möten och aktivitet. I år blir det extra stjärnglans och ösig underhållning under invigningen när barn i årskurs 2 från Ålstaskolan och Herrestaskolan tillsammans med Nassim Al Fakir ställer sig på scenen.

Torsdagen den 25 maj klockan 16-17.15 inviger vi årets sommartorg och stadsodling på Stora torget i Barkarbystaden. Vi bjuder på god fika, invigningstal, trevligt mingel och glädjefull underhållning med stor barnkör från Barkarbystadens två grundskolor tillsammans med Nassim al Fakir.

Program invigning

Kl 16.00-17.15: Vi bjuder på fika och mingel. 

Kl 16:30: Invigningstal av Eva Ullberg, kommunstyrelsens ordförande.

Kl 16:35: Ösig underhållning! Stor barnkör med elever i årskurs 2 från Ålstaskolan och Herrestaskolan tillsammans med Nassim Al Fakir. 

Varmt välkommen! 

Barkarbystadens sommartorg och stadsodling

  • Under perioden 25 maj till och med 17 september möblerar och smyckar vi Stora torget till sommartorg för att locka till möten, aktivitet och härligt sommarhäng. 
  • Njut av stranden, salongen och idrottsrinken för fotboll, innebandy eller annan spontan aktivitet. 
  • Ha roligt på sommarlovet tillsammans med Unga örnar, måndag-fredag klockan 10-18.
  • I stadsodlingen runt salongen på Stora torget planterar vi blommor och växter som gynnar pollinering och nyttiga insekter som fjärilar, humlor, nyckelpigor och trollsländor. Här planterar vi också ätbara växter, bär och örter för allmän plockning.
  • I stadsodlingen på Gripengatan erbjuder vi dig som bor i Barkarbystaden att odla i egen pallkrage. Vi står för pallkrage med näringsrik jord och vatten i närheten. Du står för skötsel, omtanke och det du vill odla. Alla årets pallkragar är nu bokade och vi ser fram emot härlig grönska och växtlighet på Gripengatan. För att uppmuntra de allra yngsta att lära sig att odla finns sex pallkragar tillgängliga för barnen på Ålsta förskola.

Parklek med Unga örnar

Den 12 juni – 18 augusti finns Ungar örnar på plats sommartorget med parklek.

  • Måndag – fredag klockan 10-18.

Gripengatan blir gågata

Under sommarmånaderna förvandlar vi Gripengatan 2-12 till gågata med stadsodling. Mellan den 25 maj och 17 september gäller därmed förbud för all motorfordonstrafik, med undantag för leveranser, varu­transporter, räddnings­tjänst och färdt­jänst till och från fastigheterna samt för den självkörande bussen. Biltrafik till bostäderna utmed Gripengatan hänvisas istället till infarten Karlslundsvägen/Gripengatan.

Senaste inläggen
Translate »