Kategori: Nyhet

I sommar kan du odla blommor och grönsaker i din egen pallkrage på Stora torget i Barkarbystaden. Måndagen den 6 maj öppnar bokningen via vår e-tjänst.

I sommar förvandlar vi Stora torget och delar av Gripengatan till ett sommartorg med stadsodling. Mellan den 24 maj och fram till den 22 september har du möjlighet att odla blommor, örter och grönsaker i din egen pallkrage mitt på Stora torget.

Vi erbjuder 23 stycken pallkragar till invånarna i Barkarbystaden. För att uppmuntra de allra yngsta att lära sig att odla finns tre stycken pallkragar tillgängliga för barnen på Ålsta förskola. Precis som tidigare år står vi för pallkrage, jord och vatten i anslutning till odlingen. Du står för det du vill odla, omtanke och skötsel.

Så här bokar du din odlingslåda.

  1. Bokningen öppnar måndagen den 6 maj klockan 12 på jarfalla.se/stadsodling.
  2. Totalt finns det 23 pallkragar tillgängliga för bokning och det är först till kvarn som gäller.
  3. Från och med fredagen den 24 maj kan du börja odla i den pallkrage som du har bokat. Vi har redan preppat dem med jord och vatten som finns i närheten. Allt du behöver göra är att hitta rätt nummer på din pallkrage.
  4. Söndagen den 22 september är sista dagen för odling. Nu behöver du skörda det du har odlat.

Öppning av sommartorget den 24 maj.

Kom och fira sommaren tillsammans med oss. Fredagen den 24 maj klockan 16.30–17.30 inviger vi sommartorget på Stora torget. Vi bjuder på fika, underhållning och härlig stämning. Mer information kommer snart.

Senaste inläggen
Translate »