Kategori: B-hjärtat, Event, Nyhet
Den 25 maj var det invigning av Barkarbystadens sommartorg och stadsodling. Det bjöds på fika och såpbubblor, invigningstal och glädjefull underhållning med stor barnkör från Barkarbystadens två grundskolor tillsammans med Nassim Al Fakir.

Tack till alla som kom och deltog i invigningen av Barkarbystadens sommartorg. Ett extra stort tack till barnen från årskurs 2 på Herrestaskolan och Ålstaskolan, som tillsammans med Nassim Al Fakir bjöd på vacker musikunderhållning och sjöng in sommaren så fint!

Invigningen markerar att sommartorget nu är öppet och att Gripengatan 2-12 omvandlas till en gågata med stadsodling under sommarmånaderna. En perfekt plats för skönt häng och roliga aktiviteter under soliga sommardagar.

Barkarbystadens sommartorg och stadsodling

  • Under perioden 25 maj till och med 17 september möblerar och smyckar vi Stora torget till sommartorg för att locka till möten, aktivitet och härligt sommarhäng. 
  • Njut av stranden, salongen och idrottsrinken för fotboll, innebandy eller annan spontan aktivitet. 
  • Ha roligt på sommarlovet tillsammans med Unga örnar, måndag-fredag klockan 10-18.
  • I stadsodlingen runt salongen på Stora torget planterar vi blommor och växter som gynnar pollinering och nyttiga insekter som fjärilar, humlor, nyckelpigor och trollsländor. Här planterar vi också ätbara växter, bär och örter för allmän plockning.
  • I stadsodlingen på Gripengatan erbjuder vi dig som bor i Barkarbystaden att odla i egen pallkrage. Vi står för pallkrage med näringsrik jord och vatten i närheten. Du står för skötsel, omtanke och det du vill odla. Alla årets pallkragar är nu bokade och vi ser fram emot härlig grönska och växtlighet på Gripengatan. För att uppmuntra de allra yngsta att lära sig att odla finns sex pallkragar tillgängliga för barnen på Ålsta förskola.

Parklek med Unga örnar

Den 12 juni – 18 augusti finns Ungar örnar på plats sommartorget med parklek.

  • Måndag – fredag klockan 10-18.

Gripengatan blir gågata

Under sommarmånaderna förvandlar vi Gripengatan 2-12 till en gågata med stadsodling. Mellan den 25 maj och 17 september gäller därmed förbud för all motorfordonstrafik att köra eller parkera längst med gatan. Det finns undantag för leveranser, varutransporter till och från butiker, räddningstjänst, transporter av boende till och från adresser vid gågatan, samt färdtjänst till och från adresser vid gågatan. Undantag gäller även för den självkörande bussen. Om du behöver åka till bostäderna längs Gripengatan, ber vi dig att istället använda infarten vid Karlslundsvägen och Gripengatan.

Senaste inläggen
Translate »