Kategori: Nyhet
Nu har Karlslundsvägen fått sin praktfulla allé med träd och buskar. Skogslönn och ståtlig skogsek blandas med spirande bergkörsbär och olika sorters syrener. Planteringarna är ett uppskattat inslag i Barkarbystaden och uppmärksammas ofta av boende på sociala medier.

Medan planterade träd och anlagda parker njuter av uppmärksamheten på Instagram finns det mycket mer än deras vackra utseende att lyfta fram. Träden en viktig pusselbit för hela stadens välmående. Grönskan skapar en ombonad och trevlig känsla, den sänker stressnivåerna och förbättrar återhämningen hos människor.  Vid lekplatser blir träd och buskar viktiga kulisser som är tacksamma att klättra i och roliga att gömma sig bakom.

Grönt är skönt

Utan att vi ser det påverkar träden dessutom stadens klimat. Bladtäckta grenar skapar svalkande skugga och sänker temperaturen under varmare dagar. Samtidigt fångar dom upp stoft från biltrafiken, förbättrar luftkvalitén och vid kraftigt regn kan trädens rötter minska belastningen på stadens dagvattennät genom att ta upp stora mängder vatten.

Upptäck Barkarbys grönska

Grönt är skönt! Ta dig runt och njut av grönskan i Barkarbystaden, det finns flera parker, lekplatser och utegym att besöka och precis runt knuten finns naturreservatets breda utbud av friluftsaktiviteter.

Senaste inläggen
Translate »