I Barkarby finns det bästa av två världar: en myllrande stadsmiljö och naturen precis runt knuten.

Det finns alla förutsättningar för att fylla livet, vid sidan om jobb och skola, med spännande fritidsaktiviteter, natur- och kulturupplevelser. Här finns ett brett utbud av förenings- och friluftsaktiviteter. I takt med att Barkarby växer kommer kultur, konst- och musikscenen att hitta nya spännande former.

Järvafältet

Barkarbystaden har ett fint läge alldeles intill Västra Järvafältets naturreservat med åkrar, ängar, sjöar och skog. Här finns det gott om härliga promenad- jogging- och cykelvägar. Skogen är full av bär och svamp och vill du göra en utflykt över dagen med familjen eller kompisgänget finns det gott om iordningställda eldstäder där du kan grilla och mysa. På vinterhalvåret finns fina längdskidspår som dras och underhålls av Järfälla skidklubb.

Fritid, idrott och kultur, barn i solnedgång

Säbysjön

Bad, fiske och fågelskådning

I området finns två större sjöar – Säbysjön och Översjön. Till Säbysjön kommer fågelskådare från när och fjärran. Det är en av Stockholmstraktens mest välkända fågelsjöar, med cirka 170 observerade fågelarter. På Säbysjöns västra sida finns en utsiktss­kulle över Säby strandäng och på sjöns östra sida finns ett nytt fågeltorn.

På vintern lägger sig isen snabbt här och du kan åka både skridskor och skidor. Gillar du bad och fiske ska du göra en utflykt till Översjön. Här badar du från klippkanter och naturliga badstränder. Det är en populär fiskesjö både sommar- och vintertid. När isen har lagt sig kan du också njuta av skidåkning här. Mitt i sjön ligger ön Getholmen som är fågelskyddsområde.

Aktiviteter i hela kommunen

Det finns ett rikt föreningsliv i Järfälla, det finns fantastisk natur, skidbacke, bikepark, ishallar, en ny fin simhall, roliga och utvecklande fritidsaktiviteter. Här kan du få mer inspiration om vad som finns att göra i närområdet.

Järfallabadet

Järfällabadet

I Jakobsberg finns en fin ny simhall med bassänger, rutschkanor, gym och massa roligt för alla i familjen.

Säby Gård - Häst

Säby gård

Gårdscafé med hembakat i mysig miljö. En trevlig utflykt på promenadavstånd.

Utegym Ålsta

Utegym

Ålsta utegym passar bra för alla åldrar och ligger fint på höjden ovanför Ålsta torg, vid Flygplatslekparken och Ålsta hage.

Kyrkparken

Kyrkparken

Kyrkparken är en lugn och rofylld park, granne med Järfälla kyrka och perfekt för avkoppling, promenaden eller joggingrundan. Här finns en damm som tar hand om Barkarbystadens dagvatten. På vintern går det utmärkt att åka skridskor här när isen har lagt sig.

Komtek Järfalla

Komtek

Komtek erbjuder fritidsaktiviteter inom teknik, design och entreprenörskap för barn i åldern 6-19 år. Sedan våren 2022 hålls aktiviteterna i Bas Barkarby, en kort promenad från Stora torget och Herrestaskolan.

Bibliotek - BAS Barkarby

Bibliotek

Våren 2022 öppnade ett nytt modernt bibliotek i Barkarbystaden. Lokalen i Bas Barkarby är generös och sprider sig över två våningar. Första våningen innehåller en barnavdelning med sagorum samt böcker, datorer, surfplattor och läsplatser. På den övre våningen finns en tyst avdelning, studierum och en stor föreläsningssal där det bland annat kommer anordnas kurser i digital teknik.

Kulturskolan - Skulptör

Kulturskolan

Sedan våren 2022 finns Kulturskolan i nya fräscha lokaler i Bas Barkarby. Här kan du välja mellan kurser i musik, dans och bild och form. Dessutom finns funkis-kurser där undervisningen anpassas till olika diagnoser eller funktionsvariationer. På Herrestaskolan finns kurser i Nycirkus för olika åldrar.

Kallhällsbadet

Bad- och båtliv

Järfälla har 2 mil Mälarkust med härliga möjligheter till fina naturupplevelser och ett aktivt liv. Från Barkarby är det cykelavstånd till Mälarens härliga utbud av fina badplatser, grillplatser, båtliv, båtklubbar, ångbåtsbryggor, fiske, skridskoåkning och skidåkning. En tredjedel av Järfälla är naturreservat. Det innebär att naturen kommer att få vara orörd även när Järfälla växer.

Translate »