Kategori: Nyhet, B-hjärtat
I ett fantastiskt läge med bra kommunikationer bygger Magnolia Bostad och Slättö Brokvarteret i Barkarby. Det blir ett stadskvarter med 409 bostäder och tio lokaler för restaurang, kafé och service.

Brokvarteret kommer att ligga vid den nya Veddestabron som öppnar i sommar och någon minuts promenad från den kommande knutpunkten för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg, regional- och fjärrtåg i Barkarby. Brokvarteret får sin tydliga karaktär av ett torn i 15 våningar vid brofästet.

– Det här är ett område för människor att bo och trivas i och vi är stolta att tillsammans med Slättö få vara en del av utvecklingen i Barkarby. Våra boenden byggs med fokus på trygghet och hänsyn till miljön och kommer att kunna attrahera människor i många olika faser i livet, säger Björn Bergman, Regionchef Öst, Magnolia Bostad.

Brokvarteret kommer att miljöcertifieras enligt Svanen och i kvarteret kommer det att finnas garage och cykelpool med cykelverkstad för de boende. Kvarteret får en lummig och grönskande innergård med plats för lek och umgänge.

– Utvecklingen av Barkarbystaden ligger helt i linje med vår strategi om att skapa långsiktigt attraktiva boendemiljöer. Tillsammans med Magnolia Bostad vill vi ta tillvara områdets kvaliteter och skapa en levande stadsdel som ska vara hållbar och attraktiv över tid, kommenterar Sofie Sihver, affärsutvecklingschef på Slättö.

Första inflyttning i Brokvarteret planeras preliminärt till Q3 2024.

– Att Magnolia Bostad och Slättö väljer att investera i Barkarby visar att vi utvecklar en livskraftig och attraktiv plats för framtiden. Jag ser fram emot att se Brokvarteret växa fram med moderna, hållbara bostäder och lokaler i gatuplan för mat, dryck, service och butiker som kommer att förgylla livet för de som väljer att bo, leva och arbeta här, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Läs mer om Brokvarteret

Spaden i marken för Brokvarteret! Dan Engstrand (M), kommunalråd i Järfälla kommun och Björn Bergman, Regionchef Öst, Magnolia Bostad tar tillsammans det första spadtaget för Brokvarteret. (Foto: Niklas Lindgren)

Brokvarteret gränsar till Åtorget, parken och Bällstaån. Kvarteret får en lummig innergård i två olika nivåer med gemensamma uteplatser, grill och långbord samt lekplats för kvarterets yngsta upptäckare. (Visionsbild: Lindberg Stenberg)

Brokvarteret har hämtat inspiration från art deco-byggnader. Fasader i tegel och puts med naturnära kulörer skapar en fin och variationsrik gestaltning. I hörnet Enköpingsvägen/Veddestabron får kvarteret ett landmärke om 15 våningar med fantastisk utblick över staden. (Visionsbild: Lindberg Stenberg)

Så här ska området utvecklas runt den nya knutpunkten för kollektivtrafik

Visionsbild över området kring knutpunkten för kollektivtrafik i Barkarby. De här byggaktörerna utvecklar och bygger:

Gul markering visar Brokvarteret med 409 bostäder och lokaler för service som Magnolia Bostad och Slättö bygger. 1. Knutpunkten för kollektivtrafik 2. Veddestabron 3. RE Equity – kontor, bostäder, service, FabLab 4. Skanska – kontor, hotell, bostäder 5. FFAB – kontor och bostäder 6. Atrium Ljungberg – Bas Barkarby med kontor, utbildning, kultur, idrott och vård. Inflyttning pågår. 7. Peab – kontor, bostäder, service 8. Serneke – skidspår inomhus, idrott, hälsa, kultur, kontor, hotell, bostäder, service. 9. Hemsö – Barkarby sjukhus, familjecentral, äldreboende. 10. ALM Equity – kontor, service. 11. Storstaden Bostad – bostäder, förskola. 12. Tricoreal – bostäder, kontor, service. 13. Nordr – bostäder, förskola, service.

Senaste inläggen
Translate »