Kategori: Nyhet
530 meter lång och 28 meter bred sträcker den sig över E18 och Mälarbanan och binder ihop den framväxande stadsmiljön i Barkarby. Tisdagen den 21 juni öppnar Veddestabron för trafik. För dig som bor, arbetar och/eller besöker området kommer Veddestabron att innebära en klar förbättring och det kommer att bli enklare för dig att ta dig fram.

Veddestabron sträcker sig över E18 och järnvägsspåren, mellan Enköpingsvägen i Barkarbystaden och Veddestavägen i Barkarby, vid pendeltågsstationens norra ände. Med två körfält i vardera riktning, ett för buss och ett för bil, samt gång- och cykelväg kommer Veddestabron att knyta samman den nya stadsmiljö som växer fram på båda sidorna om bron.

– Här utvecklar vi en levande och attraktiv plats för både nuvarande och framtida Järfällabor och besökare. På båda sidor om Veddestabron växer en helt ny stadsmiljö fram med tusentals nya bostäder, kontor, hotell, handel, service och lokaler för kultur, idrott, hälsa och sjukvård. Veddestabron är en viktig pusselbit som kommer att innebära en klar förbättring i infrastrukturen för alla som väljer att bo, leva och arbeta i Barkarby och Järfälla, säger Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Drönarbild över Veddestabron i oktober 2021. Tisdagen den 21 juni öppnar Veddestabron för trafik. Veddestabron sträcker sig över E18 och järnvägen, mellan Enköpingsvägen i Barkarbystaden och Veddestavägen i Barkarby. Närmast i bild syns Bas Barkarby som öppnade i januari 2022.

Läs mer om Veddestabron

En viktig länk

I anslutning till Veddestabron växer Stockholm och Mälardalens nya knutpunkt för kollektivtrafik fram med tunnelbana, buss, pendeltåg, regionaltåg och fjärrtåg i direkt anslutning till varandra.

– 2026 kommer man från Veddestabron att kunna kliva rakt in i en helt ny stations­byggnad och ta tunnelbanan, bussen, pendeltåget, regionaltåget eller fjärrtåget för att åka till och från jobbet eller hälsa på vänner och bekanta. Med utbyggd kollektivtrafik skapar vi också möjlighet för fler arbetsplatser. Barkarby kommer att vara en av de mest tillgängliga och attraktiva platserna i hela Stockholms- och Mälardalsregionen, säger Emma Feldman.

Visionsbild från ovan av Veddestabron och den stadsmiljö som ska växa fram runt omkring med nya bostäder, kontor, hotell, handel, service och lokaler för kultur, idrott, hälsa och sjukvård. Närmast i bild ser du Bas Barkarby som öppnade i januari 2022. Från Veddestabron kommer du 2026 att kunna kliva rakt in i en ny stationsbyggnad och ta tunnelbanan, bussen, pendeltåget, regionaltåget eller fjärrtåget för att åka till jobbet eller hälsa på vänner och bekanta. Nuvarande pendeltågsstation i Barkarby skymtar du till vänster i bild. Den kommer att vara kvar och med en promenad på några minuter når du enkelt övriga färdmedel i den andra änden av perrongen. (Visionsbild: White Arkitekter)

Läs mer om knutpunkten

Senaste inläggen
Translate »