Kategori: B-hjärtat, Nyhet
Söndagen den 23 april var en historisk dag för utbyggnaden av nya tunnelbanan till Barkarby. Över 4000 nyfikna besökare tog chansen att besöka tunnlarna och uppleva bergrummet som snart kommer att bli Barkarby station.

Det är några år kvar innan tågen börjar gå, men redan förra söndagen bjöd Region Stockholm in allmänheten till öppen tunnel och möjligheten att utforska den blivande tunnelbanestationen långt före alla andra. Det strålande vädret och möjligheten till en unik upplevelse gjorde att intresset var enormt – över 4000 personer tog chansen att ta en titt på framtidens Barkarby och många av dem besökte även vår utställning om stadsmiljön som växer fram runt stationerna.

Tack till alla er som var på plats och visade intresse. Det är fantastiskt att se så många nyfikna och engagerade besökare som är intresserade av utvecklingen i Barkarby. Vi hoppas att ni fick en trevlig upplevelse och att ni nu är ännu mer peppade inför tunnelbanans invigning år 2026.

Promenaden började vid servicetunneln i Veddesta. Eftersom platsen fortfarande är en byggarbetsplats, fick besökarna låna varselväst och hjälm innan de gick ner i tunneln.

Efter en promenad på cirka 700 meter nådde vi stationsutrymmet som ligger 30 meter under jord. 

Tunnelpromenaden var en minst sagt hisnande syn. På bilden ser du den kommande uppgången mot Veddestabron.

Vi visade upp den nya stadsmiljön som växer fram i anslutning till stationerna. Där fanns också flera av byggaktörerna i området som visade upp sina projekt.

Läs mer om tunnelbanan till Barkarby.

Lär dig mer om Stockholms och Mälardalens nya knutpunkt.

 

Sveriges modernaste stadsmiljö

Barkarby ligger i Järfälla och är ett av norra Europas största och mest expansiva stadsutvecklingsområden. Här skapar vi utrymme för 30 000 nya invånare och tusentals nya tjänstejobb i innovativa och funktionella kontor. Tillsammans med erfarna och modiga byggaktörer bygger vi en livfull stadsmiljö där människor, företag och organisationer får möjlighet att leva, växa, inspireras, utvecklas och må bra sida vid sida.

Senaste inläggen
Translate »