Kategori: Nyhet
Järfälla kommun tecknar avtal om markanvisning med Sveaviken Bostad AB som bygger ett kvarter med 300 bostadsrätter, 115 studentbostäder, en förskola och kommersiella lokaler. Bostäderna ligger på gångavstånd till Barkarbystadens kommande tunnelbana.

Sveaviken är vinnare i Järfälla kommuns markanvisningstävling för ett kvarter i Barkarbystaden etapp III B. Här ska Sveaviken utveckla ett citykvarter med en livlig gatumiljö och ett publikt stråk. Kvarteret kommer att ligga centralt mitt i den framväxande staden med 200 meter till Sveatorget där Barkarbystadens tunnelbanestation, handel, restauranger och kaféer kommer att samsas med annan service och kontor. Kvarteret ligger också på gångavstånd till grundskola och naturreservat med bra rekreationsmöjligheter.

– Jag är mycket glad att Sveaviken väljer att investera i Barkarbystaden. Deras kvarter kommer att bli en naturlig förlängning på redan befintlig stadsbebyggelse, säger Jonathan Björniden (L), ordförande Planutskottet i Järfälla kommun.

Kvarter med en inspirerande miljö

Sveavikens koncept och bärande idé är att skapa ett kvarter där engagemang, kreativitet och innovation tillåts växa i en inspirerande miljö där klokt användande av resurser och minskad klimatpåverkan är genomgående.

– Vi är mycket glada över att vi vunnit denna markanvisningstävling och ser fram emot att bygga i Järfälla. Vi tror starkt på platsen och är övertygade om att den stadsutveckling som sker i Barkarby med tillkommande tunnelbanestation skapar en långsiktigt mycket attraktiv stadsdel att leva i, kommenterar Pär Thomaeus, VD Sveaviken Bostad.

Om avtalet

Markanvisningsavtalet med Sveaviken Bostad AB avser fastigheten Barkarby 2:59 och omfattar en total byggrätt om 25 000 kvadratmeter BTA. Beslut om godkännande av markanvisningsavtal med Sveaviken Bostad AB togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 9 december.

Senaste inläggen
Translate »