Kategori: Event, Nyhet

Söndagen den 21 maj firade vi den biologiska mångfaldens dag i Kyrkparken. Syftet var att visa upp vår vackra natur i Barkarby samtidigt som vi ökar medvetenheten om vikten av att skydda den biologiska mångfalden. Tusen tack för en härlig och lärorik dag i naturens tecken! 

Söndagen bjöd på strålande solsken och ett glatt flöde av människor som hade tagit sig till Kyrkparken för att utforska Barkarbys natur. Många var nyfikna på hur fladdermöss och kärrsångare påverkar naturen, vilka fåglar och fjärilar som finns i landskapet runt Barkarby, och hur man själv kan bidra till biologisk mångfald hemifrån. I Kyrkparken fanns det flera stationer med roliga aktiviteter för både stora och små. Besökarna kunde välja fritt mellan att utforska naturen genom vattenkikare, spela naturbingo eller ta en promenad längst fågelskådarnas tipspromenad. Dessutom fick besökarna information om kommunens arbete för biologisk mångfald och vad som var på gång.

Ett stort tack till alla som kom förbi!

Om den biologiska mångfaldens dag

Med den biologiska mångfalden menas de många olika arter av växter, djur och svampar som finns i naturen eller som här i en park. Parken är utformad för att inrymma både vattenlevande djur och växter i dammen, blomster och fjärilar i högvuxen äng, och träd och buskar som blir tillflykt och häckningsplats för fåglar.

FN ser den biologiska mångfalden som ett säkerhetsnät för civilisationen, men just nu är den ansträngd till bristningsgränsen. Vi behöver snabbt bli bättre på att skydda och återskapa natur och ta hand om våra olika djurarter. För att öka kunskapen om hur viktig mångfalden i naturen är och att vi människor faktiskt är beroende av den, firas den biologiska mångfaldens dag sedan 2017.

Läs mer om biologisk mångfald på BioMfDag.se

Senaste inläggen
Translate »