Kategori: Nyhet
Almakliniken är specialiserade inom allmän- och hjärtmedicin och utökar sin verksamhet med en etablering i Bas Barkarby. Ökad tillgänglighet för ett större upptagningsområde är fokus när de öppnar intill den kommande tunnelbanestationen i Barkarby.

Det är fastighetsbolaget Atrium Ljungberg som utvecklar Bas Barkarby som har skrivit avtal med Almakliniken.

– Vi är jätteglada över etableringen som ytterligare befäster Bas Barkarbys och områdets attraktivitet, säger Catarina Sjömark som är affärsutvecklare på Atrium Ljungberg. Almaklinikens ambitioner stärker Bas Barkarbys erbjudande som en välkomnande och levande plats.

Almakliniken är specialiserad på allmän- och hjärtmedicin och arbetar på uppdrag av Region Stockholm. Nu kompletterar de mottagningen på Jakobsbergs sjukhus med nya lokaler i Bas Barkarby under våren 2022. De har också planer på att erbjuda fler tjänster i Bas Barkarby.

– Det känns fantastiskt att öppna i Bas Barkarby, nu blir vi tillgängliga för ett större område, säger Dr Nikolas Östlund Papadogeorgos, hjärtspecialist och medgrundare av Almakliniken. Våra utvecklingsplaner är att bli navet i Järfällas öppenvård och specialistvård. Samtidigt fortsätter vi att prioritera att våra patienter får träffa samma läkare vid varje besök, vilket är mycket uppskattat.

En plats för utveckling, innovation, talang och lärande

Mitt i Barkarby utvecklar Atrium Ljungberg Bas Barkarby till ett multifunktionellt kvarter för näringsliv, kultur, lärande, idrott och hälsa med invigning i början av 2022. Det blir en fantastisk plats med kontorslokaler, gymnasium, stor idrottshall, gym, bibliotek, konsthall, projektverkstäder, danssal och blackbox som tillsammans skapar möjlighet för utveckling, innovation, talang och lärande. Redan idag reser sig Bas Barkarby som ett riktmärke med sina fjorton våningar intill E18 och Barkarby station med kommande tunnelbanestation och fjärrtåg.

Om avtalet mellan Almakliniken och Atrium Ljungberg

Hyresavtalet som Atrium Ljungberg och Almakliniken har tecknat omfattar drygt 900 kvadratmeter och är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. Bas Barkarby är miljöcertifierat enligt Breeam, nivå very good. Bas Barkarbys 30 000 kvadratmeter rymmer lokaler för kontor, vård och utbildning, samt bibliotek och multihall.

Läs Atrium Ljungbergs pressmeddelande om avtalet med Almakliniken

Läs mer om Bas Barkarby

BAS Barkarby, foaje

Foajé och lounge i Bas Barkarby. (Visionsbild: Atrium Ljungberg och White Arkitekter.)

Bas Barkarby

Bas Barkarby får ett fantastiskt läge vid E18 och Barkarby station som inom några år kommer att vara ett stort och viktigt nav för kollektivtrafik och binda ihop Stockholm och Mälardalen med tunnelbana, pendeltåg, buss och regionaltåg i direkt anslutning till varandra. (Visionsbild: Atrium Ljungberg och White Arkitekter.)

Senaste inläggen
Translate »