Kategori: Nyhet
Fredagen den 15 maj öppnar vi årets sommartorg och stadsodling i Barkarbystaden. Du kan njuta av det till och med den 27 september.

Även i år bygger vi upp sommartorget på Stora torget och delar av Gripengatan i Barkarbystaden för att skapa en extra trivsam miljö med möjlighet till aktivitet utomhus.

Stranden, salongen, trappan och idrottsrinken för fotboll, innebandy eller annan spontan aktivitet är tillbaka. I år gör vi fler sittplatser med större mellanrum vid salongen. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det är viktigt att du som använder sommartorget gör detsamma – håll avstånd till övriga besökare och stanna hemma om du är sjuk!

Stadsodling

I stadsodlingen planterar vi i år blommor och växter som gynnar pollinering och nyttiga insekter som fjärilar, humlor, nyckelpigor och trollsländor.

På grund av covid-19 tar vi det säkra före det osäkra och avstår helt från att erbjuda boende i Barkarbystaden egen odling i pallkrage och vi kommer inte heller att odla ätbara växter för allmän plockning. I år får vi njuta av vackra blommor istället!

Parklek

Unga örnar kommer att finnas på plats med parklek den 15 juni – 14 augusti:

  • Måndag, tisdag, torsdag och fredag: kl 10-17
  • Onsdag: kl 12-19

Trafikpåverkan

Gripengatan 2-12 blir gågata från den 15 maj – 27 september. Under den här perioden gäller förbud för motorfordonstrafik, undantag gäller för leveranser/varu­transporter/räddnings­tjänst/färdt­jänst till och från fastigheterna samt för den självkörande bussen. Biltrafik till bostäderna utmed Gripengatan hänvisas till infarten Karlslundsvägen/Gripengatan.

Senaste inläggen
Translate »