Kategori: Nyhet, Event
Sommartorget är tillbaka på Stora torget - för femte året i rad!

Fredagen den 13 maj öppnar vi – för femte året i rad – det uppskattade sommartorget på Stora torget i Barkarbystaden. Stranden, salongen, trappan, pingisborden och idrottsrinken för fotboll, innebandy eller annan spontan aktivitet är tillbaka och bjuder in till skönt häng och rolig aktivitet utomhus.

I stadsodlingen runt salongen på Stora torget planterar vi blommor och växter som gynnar pollinering och nyttiga insekter som fjärilar, humlor, nyckelpigor och trollsländor. Här planterar vi också ätbara växter, bär och örter för allmän plockning.

 

I stadsodlingen på Gripengatan erbjuder vi dig som bor i Barkarbystaden att odla i egen pallkrage. Vi står för pallkrage med jord och vatten i närheten. Du står för skötsel, omtanke och det du vill odla. Läs mer och boka din pallkrage här

Gripengatan blir gågata

Gripengatan 2-12 blir gågata från och med fredagen den 13 maj till och med fredagen den 23 september. Under den här perioden gäller förbud för motorfordonstrafik. Undantag gäller för leveranser/varu­transporter/räddnings­tjänst/färdt­jänst till och från fastigheterna samt för den självkörande bussen. Biltrafik till bostäderna utmed Gripengatan hänvisas till infarten Karlslundsvägen/Gripengatan.

Senaste inläggen
Translate »