Kategori: B-hjärtat, Nyhet
Nu står det klart att Selvaag Pluss-bostäder, ett livsstilsboende med hotellinspirerad service för boende i alla åldrar, kommer till Barkarby.

Bygger gör Selvaag Bostad och det blir 223 bostadsrätter i Barkarby Pluss som ligger i ett centralt läge nära naturreservatet, förskolor, Ålstaskolan och på gångavstånd till tunnelbanan.

Boende med service som på hotell

I Selvaags Pluss-bostäder har de boende tillgång till service som liknar den på ett hotell med bemannad reception, lounge för fika och umgänge, välutrustat gym, festlokal med kök, konferensrum och två övernattningslägenheter som kan nyttjas vid besök. Pluss-konceptet har funnits i Norge i nästan 20 år och i dagsläget finns det i tre kvarter i Stockholms innerstad.

– Att Selvaag Bostad för första gången väljer att utveckla sitt Pluss-koncept utanför Stockholms innerstad tar jag som ett bra tecken på att vi utvecklar en livskraftig stadsmiljö här i Barkarby. Jag ser mycket fram emot att se Selvaags kvarter växa fram. Med Pluss-konceptet får vi en ny typ av bostäder som breddar utbudet och kan locka nya målgrupper till Barkarby, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Byggstart är planerad till 2024 med första inflyttning cirka två år senare.

– Vi ser verkligen fram emot att få vara en del av den spännande utveckling som pågår i Barkarbystaden. Vårt projekt vill både fånga värden som platsen har stått för i sin historia och samtidigt bidra till vårt samtida och framtida stadsbyggande. Den respons vi fått hittills på att Pluss-konceptet kommer till Barkarby har varit mycket god. Vi ser fram emot att börja sälja, bygga och få möta dem som väljer att flytta in i vårt kvarter, säger Patrik Eriksson, projektdirektör på Selvaag Bostad.

Läs mer om Barkarby Pluss >>

Läs pressmeddelandet >>

Barkarby Pluss – Selvaags kvarter med Pluss-bostäder sett från Majorstorget. Här är kvarteret som högst med sju våningar. Innergården är stor och ger utrymme för både samvaro, avskildhet och lek med planteringar, växthus, odlingsbäddar och lekplatser. Samtidigt är innergården en del av dagvattenlösningen. (Visionsbild: Pörner och Pettersson AB för Selvag Bostad.)

Gatuentré i Barkarby Pluss. (Visionsbild: Pörner och Pettersson AB för Selvag Bostad.)

Längst ner i huset finns de boendes egen lounge, som är husets hjärta. Här finns möjlighet till träning, umgänge, arbetsrum och gästlägenheter. Här tas du också om hand av loungens egen värd som kan stå till tjänst med olika ärenden och göromål.

Gym för de boende i Barkarby Pluss.

 

Barkarby Pluss har ett bra och centralt läge nära naturreservatet, förskolor, Ålstaskolan och på gångavstånd till tunnelbanan.

 

Senaste inläggen
Translate »