Kategori: B-hjärtat, Nyhet
I sommar är barn i alla åldrar välkomna till parklek på Stora torget i Barkarbystaden. Unga Örnar är på plats alla vardagar mellan kl. 09 och 17 fram till den 16 augusti.
 
Sommaren är här och vad kan vara bättre än att spendera dagarna med lek och skoj utomhus! På Stora torget i Barkarbystaden kan ditt barn låna bollar och sällskapsspel, knyta kompisarmband, gå på styltor, spela Fia med knuff och delta i dagliga turneringar som limbo, fotboll och kubb.
 
Ledare från Unga Örnar är på plats varje vardag mellan kl. 09 och 17 fram till den 16 augusti. De ger stöd och organiserar de olika aktiviteterna, så att alla barn kan få ut det mesta av sin tid på Parkleken. Aktiviteterna är helt kostnadsfria och barn i alla åldrar är välkomna.

Om sommartorget och stadsodlingen 2024

  • Under perioden 24 maj till och med 22 september förvandlas Stora torget till sommartorg och delar av Gripengatan till gågata.
  • Stranden, salongen och idrottsrinken för fotboll, innebandy eller annan spontan aktivitet är tillbaka på Stora torget för härligt och trevlig häng utomhus.
  • I stadsodlingen runt salongen på Stora torget planterar vi blommor och växter som gynnar pollinering och nyttiga insekter som fjärilar, humlor, nyckelpigor och trollsländor. Här planterar vi också ätbara växter, bär och örter så att du kan plocka med dig lite hem till matlagningen.
  • I stadsodlingen på Stora torget erbjuder vi dig som bor i Barkarbystaden att odla i egen pallkrage. Vi står för pallkrage med jord och vatten i närheten. Du står för skötsel, omtanke och det du vill odla. Alla årets pallkragar är nu bokade och vi ser fram emot en härlig odlingssäsong tillsammans!

Gripengatan blir gågata

Gripengatan 2-12 blir gågata fram till den 22 september. Under den här perioden gäller förbud för all motorfordonstrafik att köra eller parkera längst med Gripengatan. Undantag gäller för leveranser/varu­transporter/räddnings­tjänst/färdt­jänst till och från fastigheterna. Biltrafik till bostäderna utmed Gripengatan hänvisas till infarten Karlslundsvägen/Gripengatan.

Senaste inläggen
Translate »