Kategori: Nyhet

 

Vid den kommande tunnelbanan i Barkarby ska Tricoreal bygga ett livfullt stadskvarter med kontor, bostäder och ett stort kommersiellt innehåll där restaurang, service och handel har givna platser.

Kvarteret MITTEN, som kvarteret kallas, ska utvecklas till en plats i Barkarby där människor vill leva, bo, mötas, arbeta och trivas. Kvarteret har en stark hållbarhetsprägel socialt, ekonomiskt och ekologiskt.  Ambitionen är att kvarteret blir ett kluster för innovativ hållbarhet där verksamheter, entreprenörer och boende delar synsätt och värderingar kring delningsekonomi. Tricoreal har redan flera tänkta hyresgäster och kvarteret kan bland annat komma att innehålla:

  • Kontor/co-working: Ett kluster för små och medelstora och kunskapsintensiva entreprenörsföretag, innovativa hållbara bolag och organisationer. Hyresavtal finns med We Optify.
  • Hotell/Longstay.
  • Bostäder: bostadsrätter och en co-living-hubb. Hyresavtal är tecknat med Colive.
  • Service, restaurang och handel: hyresavtal finns med Usine-restaurang.
  • Återbruksgata med företag som Futufarm, Ecoflor och Returpunkt.
  • Integrerad tunnelbaneuppgång med biljetthall.

– Att utveckla, bygga och förädla det här centrala kvarteret med tunnelbaneuppgång kräver hög kompetens, erfarenhet och genomförandeförmåga. Tricoreals bärande idé är väl genomarbetad och jag är mycket nöjd över att de tillsammans med oss vill utveckla Barkarby till stadsmiljö, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

– Tricoreal har ett starkt koncept för att skapa ett attraktivt kvarter och har säkrat genomförandet genom avsiktsförklaringar med tilltänkta hyresgäster. Det här avtalet svarar tydligt mot våra höga krav i det här nya, centrala och kollektivtrafiknära området i Barkarby, säger, Jonathan Björniden (L), ordförande i planutskottet.

– Vårt kvarter MITTEN är en symbol för omställningstanken. Här ska vi skapa en destination med folkliv och stadsliv tillsammans med lokala och globala hjältar. Vi är mycket glada och stolta över att få utveckla och bidra till att skapa en av Sveriges mest spännande och dynamiska platser. Vi kommer att överraska med kvarteret MITTEN nu och över tid, säger Peter Johansson, Vd & Affärsutveckling, Tricoreal Projekt AB.

Om avtalet

Järfälla och Tricoreal skriver avtal om markanvisning för ett av de mest centrala kvarteren i Barkarby. Kvarteret har entré till tunnelbanan och här ska Tricoreal utveckla kontor, bostäder och ett stort kommersiellt innehåll där restaurang, service och handel har givna platser. Markanvisningsavtalet med Tricoreal Projekt AB avser del av fastigheten Veddesta 2:2 och omfattar en total byggrätt om 22 000 kvadratmeter ljus BTA. Preliminär byggstart för kvarteret är Q4 2022. Kvarteret beräknas stå helt klart Q4 2024.

Godkännande av markanvisningsavtal med Tricoreal Projekt AB behandlades av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 14 december. Beslut om godkännande tas i kommunfullmäktige i Järfälla måndagen den 11 januari.

Senaste inläggen
Translate »