Kategori: Nyhet
Nu är det klart att Resona bygger ett klimatsmart stadskvarter med mindre bostadsrätter, co-living, co-working och ett urbant utbud av restauranger mitt emot Barkarbystadens framtida tunnelbana.

I kvarteret kommer du både kunna bo, leva, arbeta och umgås. Kvarteret kommer att innehålla

 • 381 bostadsrätter om 1-2 rum och kök
 • 14 colive-bostäder med 134 bostadsrum
 • kontor och co-working
 • 21 studiolägenheter för arbete och boende
 • lokaler för restauranger och butiker

Fredrik Bele, vd på Resona, är övertygad om att det lokala närområdet och vad det kan erbjuda kommer att få allt större betydelse i framtiden.

– Resona utvecklar Kvarter 11 som kommer bli ett urbant och livfullt kvarter med de mesta som behövs i vardagen. Här bor du i egen lägenhet eller i det trendiga konceptet co-live och jobbar och studerar i kvarterets co-working hub. På gården kan du träna med dina nya grannar på utegymmet, eller äta och dricka gott på någon av restaurangerna i kvarteret.

Phil’s Burger i trevlig atmosfär

Phil’s Burger är en av restaurangerna som öppnar i kvarteret i början av 2024.

– Vi på Phil’s Burger ser verkligen fram emot att öppna upp en av våra restauranger i Barkarby och kunna erbjuda en ny stadsdel våra fantastiska burgare i en trevlig atmosfär och med riktigt bra service. Vi är mycket noggranna i valet av nya lägen och glädjande passar Barkarby perfekt in i vår expansionsplan både lägesmässigt men också samarbetsmässigt med Resona, säger Charles Wade, VD på Phil’s Burger.

Colive morgondagens boende

I de 134 bostäderna i colive-delen kommer hyresgästerna att ha sitt eget privata rum med egen toalett och dusch. De delar på sociala umgängesytor och kök i varje delningslägenhet. Därutöver har hyresgästerna full tillgång till gemensamma ytor, bland annat en stor utomhusterrass, gemensamma balkonger och arbetsytor.

– Våra hyresgäster efterfrågar bostäder på centrala platser och med närhet till spårbunden kommunikation. Projektet i Barkarbystaden har ett mycket attraktivt och centralt läge mitt emot den framtida tunnelbanestationen som tar dig direkt till city. Det känns otroligt roligt att vi fått till detta projekt med Resona, och att de förstår den stora efterfrågan som finns på sociala bostäder som unga vuxna har råd att bo i, säger Katarina Liljestam Beyer, COO/Co-founder COLIVE AB.

Klimatsmart kvarter

Resona vill skapa hållbara och moderna bostäder och arbetsplatser, som både håller nu och många år framöver. Resonas kvarter kommer att sträva efter ett minskat klimatavtryck bland annat genom

 • delade ytor och funktioner i både colive-och cowork-delen är en effektiv klimatåtgärd som leder till minskad klimatpåverkan per person.
 • klimatkalkyl kommer att göras i tidigt skede och användas för att välja så klimatsmarta lösningar och material som möjligt.
 • bostadshusen får solceller och grönt tak.
 • fastigheterna värms upp med bergvärme.
 • boende får möjlighet att följa sin egen energianvändning.
 • i garaget finns en smart mobilitetspool med elbilar, cyklar, lådcyklar och en cykelverkstad för att förenkla vardagen för kvarterets boende och besökare.
 • grönskande innergård med utegym och parkkänsla gör att boende kan vara fysiskt aktiva på hemmaplan

– Järfälla kommun delar vår passion för innovation och hållbarhet och vi tycker det är spännande att vi nu etablerar oss i Barkarbystaden. Vi ser fram emot att om bara två år kunna slå upp portarna till framtidens kvarter, säger Fredrik Bele, vd på Resona.

Byggstart planeras till slutet av 2021 och planerad första inflyttning är under 2023.

Läs mer om Resonas Kvarter 11

Läs mer om avtalet med Phil’s Burger

Läs mer om avtalet mellan Resona och Colive

Vy från Barkarbystadens tunnelbana mot Resonas kvarter och co-living-delen. I gatuplan finns restauranger, caféer och butiker. (Visionsbild: DinellJohansson)

Co-working-delen i kvarteret i korsningen mellan Barkarbyvägen och Flygfältsvägen. (Visionsbild: DinellJohansson)

I kvarteret finns ett stort antal studiolokaler i gatuplan som kan användas till småkontor, butiker och konstnärsateljéer. Det gör att en mångfald av aktörer kan etablera sig i området. (Visionsbild: DinellJohansson)

 

Resonas stadskvarter ligger mitt emot Sveatorget, Barkarbystadens tunnelbanestation, handel, restauranger, service och folkliv.

Senaste inläggen
Translate »