Kategori: Nyhet, B-hjärtat, Event
Fredagen den 24 maj med start kl 16.30 inviger vi årets sommartorg och stadsodling med pompa och ståt. Varmt välkommen!

För åttonde året i rad förvandlar vi Stora torget i Barkarbystaden till sommartorg med stadsodling, härliga sittplatser, sandlåda och idrottsrink. Det blir en härlig mötesplats där du, dina barn, vänner, grannar och bekanta kan leka, hänga och umgås hela sommaren. Varmt välkommen på invigningen av sommartorget fredagen den 24 maj klockan 16.30-17.30. Vi bjuder på sommarfika, tal, trevligt mingel, sång, musik och fiskdamm med rolig överraskning till alla barn.

Program

Kl 16.30 – 17.30: Fika och trevligt mingel. Fiskdamm. Så ditt eget frö och ta med hem. Fotbollslek i idrottsrinken med Järfälla Football Academy P2010.

Kl 16.30: Invigningstal av Eva Ullberg, kommunstyrelsens ordförande.

Kl 16.35: Tvåornas kör från Ålstaskolan sjunger in sommartorget.

Varmt välkommen!

Om sommartorget och stadsodlingen 2024

  • Under perioden 24 maj till och med 22 september förvandlas Stora torget till sommartorg och delar av Gripengatan till gågata.
  • Stranden, salongen och idrottsrinken för fotboll, innebandy eller annan spontan aktivitet är tillbaka på Stora torget för härligt och trevlig häng utomhus.
  • I stadsodlingen runt salongen på Stora torget planterar vi blommor och växter som gynnar pollinering och nyttiga insekter som fjärilar, humlor, nyckelpigor och trollsländor. Här planterar vi också ätbara växter, bär och örter så att du kan plocka med dig lite hem till matlagningen.
  • I stadsodlingen på Stora torget erbjuder vi dig som bor i Barkarbystaden att odla i egen pallkrage. Vi står för pallkrage med jord och vatten i närheten. Du står för skötsel, omtanke och det du vill odla. Alla årets pallkragar är nu bokade och vi ser fram emot härlig grönska och växtlighet.

Gripengatan blir gågata

Gripengatan 2-12 blir gågata från och med fredagen den 24 maj till och med fredagen den 27 september. Under den här perioden gäller förbud för all motorfordonstrafik att köra eller parkera längst med Gripengatan. Undantag gäller för leveranser/varu­transporter/räddnings­tjänst/färdt­jänst till och från fastigheterna. Biltrafik till bostäderna utmed Gripengatan hänvisas till infarten Karlslundsvägen/Gripengatan.

Senaste inläggen
Translate »