Kategori: Nyhet, B-hjärtat
Åke Sundvall storsatsar, den här gången i samarbete med OBOS, och bygger för tredje gången i Barkarbystaden. Den här gången heter kvarteret Atlas och det blir 300 lägenheter, stadsradhus och ett stort kommersiellt innehåll.

Kvarter Atlas ligger mitt emot Sveatorget och Barkarbystadens kommande tunnelbanestation. Ett fantastiskt läge med mycket folkliv, där Atlas kommer att bidra till ett sprudlande stadsliv. Kvarter Atlas ska innehålla:

  • 300 bostäder, både lägenheter och stadsradhus.
  • Hemköpsbutik med delidisk.
  • 15 lokaler om totalt 3 600 kvm i gatuplan för restauranger, närservice och butiker, bland annat Bastard Burgers, MGL Sushi och apotek.
  • 1 200 kvm kontorslokaler där Regus etablerar en co-workingmiljö.

– Åke Sundvall, som är en av våra ankarbyggherrar i Barkarbystaden, är en mycket viktig samarbetspartner för Järfälla. Att de nu väljer att storsatsa och investera i Barkarbystaden för tredje gången visar att vi utvecklar en livskraftig och attraktiv plats för framtiden. Jag ser fram emot att se Kvarter Atlas växa fram till ett livfullt och energifullt kvarter med moderna hållbara bostäder, kontor, restauranger, caféer och en helt ny Hemköpbutik som kommer att förgylla livet för de som väljer att bo, leva och arbeta här, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Där människor vill bo och kan utvecklas

Kvarteret har ritats av DinellJohansson och kommer att Svanenmärkas. För de boende kommer det att finnas en grönskande och rofylld innergård som kontrast till det pulserande stadslivet som omger kvarteret.

– Atlas är ett kvarter vi planerat för i flera år och att nu äntligen påbörja bygget känns fantastiskt roligt. Vi bygger med visionen om att skapa stadens mest omtyckta områden, där människor vill bo och kan utvecklas och att få chansen att göra det i Järfälla kommun för tredje gången är ett fantastiskt uppdrag, säger Hanna Lindskog, vd Åke Sundvall Byggnads AB.

Bostadsrätter med ny modell

För bostadsrätterna i kvarteret samarbetar Åke Sundvall med OBOS. Bostadsrätterna kommer att kunna köpas med OBOS Deläga – en ny modell där köparen blir ”sambo” med OBOS genom att till en början äga 50-90 procent av bostaden. Resterande andel samägs med OBOS. Köparen kan därefter stegvis öka sitt ägande, med siktet inställt på att inom tio år äga 100 procent.

– Barkarby har de senaste åren utvecklats till en spännande och attraktiv stad. Samarbetet med Åke Sundvall ger oss möjlighet att uppfylla våra medlemmars bostadsdrömmar. Att vi dessutom kan erbjuda Deläga och därmed sänka trösklarna till det ägda boendet känns väldigt bra, säger Sofia Ljungdahl, vd OBOS Nya Hem.

Första inflyttning i Kvarter Atlas planeras till 2024.

Läs mer om Kvarter Atlas här

Grönskande och rofylld innergård som kontrast till det pulserande stadslivet som omger kvarteret.

Bastard Burgers tar plats i Kvarter Atlas.

Kvarter Atlas växer fram mitt emot Sveatorget och den kommande tunnelbanan.

Senaste inläggen
Translate »