Kategori: Nyhet, B-hjärtat
Spaden har satts i marken för Resonas KV11, ett klimatsmart stadskvarter med lägenheter, co-living, co-working och ett urbant utbud av restauranger mitt emot den kommande tunnelbanestationen i Barkarbystaden.

KV11 kommer att innehålla:

 • 397 bostadsrätter om 1-2 rum och kök.
 • 14 colive-bostäder med 134 bostadsrum.
 • Kontor och co-working om 4 400 kvm.
 • 10 studiolägenheter för arbete och boende.
 • Lokaler för restauranger, café och butiker om 2 200 kvm.

Phil’s Burger,  Le Croissant och co-living

Flera hyresgäster är redan klara däribland hamburgerkedjan Phil’s Burger och det franskinspirerande caféet Le Croissant. Colive-bostäderna blir Barkarbystadens första sociala delningsbostäder och här har Resona tecknat avtal med Colive.

– Det är fantastiskt spännande att vi fått möjligheten att skapa framtidens kvarter tillsammans med Järfälla kommun. Utöver kvarterets hållbara och moderna bostadsrätter kommer Resona som långsiktig fastighetsägare förvalta både co-work och co-live i KV11. Vi ser att vi är på rätt väg när vi redan innan spadens satts i backen lyckats knyta till oss flera spännande restauranger och koncept som vi normalt sett endast hittar i Stockholms innerstad, säger Fredrik Bele, VD på Resona.

Klimatsmart stadskvarter med bilpool och utegym

Resonas ambitioner för att minska klimatavtrycket i KV11 är höga. Det syns bland annat genom:

 • delade ytor och funktioner, i både colive-och cowork-delen, är en effektiv klimatåtgärd som leder till minskad klimatpåverkan per person.
 • klimatkalkyl kommer göras i tidigt skede och användas för att välja så klimatsmarta lösningar och material som möjligt.
 • bostadshusen får solceller och grönt tak.
 • fastigheterna värms upp med bergvärme.
 • de boende får möjlighet att följa sin egen energianvändning.
 • i garaget finns en smart mobilitetspool med elbilar, cyklar, lådcyklar och en cykelverkstad för att förenkla vardagen för kvarterets boende och besökare.
 • grönskande innergård med utegym och parkkänsla vilket gör att de boende kan vara fysiskt aktiva utan att behöva förflytta sig först.

– Resonas Kvarter11 kommer att ha mycket att erbjuda för många framtida Järfällabor och det kommer att bidra till ett livskraftigt, hållbart och sprudlande stadsliv mitt i Barkarbystaden. Jag ser fram emot att se kvarteret växa fram med moderna bostäder, arbetsplatser, restauranger, café och butiker som kommer att förgylla stadslivet för de som väljer att bo, leva, besöka och arbeta här. Med klimatfokus och gröna stråk tillsammans med det kollektivtrafiknära läget så är det här verkligen ett kvarter som kommer att ligga i framkant, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Första inflyttning i KV11 planeras preliminärt till Q4 2023.

Läs mer om Resonas KV11

Vy från Barkarbystadens tunnelbana mot Resonas kvarter och co-living-delen. I gatuplan finns restauranger, caféer och butiker. (Visionsbild: DinellJohansson)

Co-working-delen i kvarteret i korsningen mellan Barkarbyvägen och Flygfältsvägen. (Visionsbild: DinellJohansson)

I kvarteret finns ett stort antal studiolokaler i gatuplan som kan användas till småkontor, butiker och konstnärsateljéer. Det gör att en mångfald av aktörer kan etablera sig i området. (Visionsbild: DinellJohansson)

 

Resonas stadskvarter ligger mitt emot Sveatorget, Barkarbystadens tunnelbanestation, handel, restauranger, service och folkliv.

Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla och Fredrik Bele, VD på Resona tar det första spadtaget för Resonas klimatsmarta kvarter, KV11, i Barkarbystaden.

Senaste inläggen
Translate »