Kategori: Nyhet
Järfälla kommun och Åke Sundvall tecknar avtal om markanvisning för ett nytt centralt kvarter mittemot den kommande tunnelbane­stationen i Barkarbystaden. Åke Sundvall ska utveckla kvarteret med bostäder, en livsmedelsbutik och kommersiella lokaler.

Åke Sundvall investerar för tredje gången i Barkarbystaden och ska utveckla ett kvarter med bostäder och stort kommersiellt innehåll i gatuplan, mitt emot Barkarbystadens tunnelbane­station.

– Åke Sundvall har tidigare utvecklat och byggt ett mycket omtyckt och prisbelönat kvarter med hög kvalitet vid Stora torget i Barkarbystaden. Jag ser därför mycket positivt på att de återigen väljer att investera och bygga i Barkarbystaden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Kvarteret ska innehålla

  • Cirka 300 bostäder: hyresrätter, bostadsrätter och/eller ägandelägenheter.
  • En medelstor dagligvarubutik.
  • Lokaler för mindre butiker i fronten mot Barkarbyvägen och Sveatorget.

– Jag är mycket glad över avtalet med Åke Sundvall. De har ett väl genom­arbetat koncept för att skapa ett livfullt och modernt kvarter mittemot tunnelbanestationen på Sveatorget som kommer att bli Barkarbystadens mest centrala plats, säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation.

Sedan flera år tillbaka har Åke Sundvall ett stort engagemang i Barkarbystaden. I arbetet med detaljplanen och kvalitetsprogrammet för det aktuella området har Åke Sundvall varit engagerad som ankarbyggherre och bidragit med kunskap ur byggbolagets perspektiv för att säkerställa ett tekniskt, ekonomiskt och hållbart genomförande.

– Vi ser fram emot att få vara med och fortsätta att utveckla Barkarby­staden framöver. Kvarteret kommer kunna bidra till ett rikt stadsliv med många olika typer av verksamheter där dagligvarubutiken blir kvarterets kommersiella ankare. Jag är övertygad om att det här kvarteret kommer att leva väl upp till vår vision om att skapa stadens mest omtyckta områden, säger Martin Sundvall, VD Åke Sundvall Byggnads AB.

Om markanvisningsavtalet

Markanvisningsavtalet med Åke Sundvall avser fastigheten Barkarby 2:63 inom detaljplan för Barkarbystaden III och omfattar en total byggrätt om 25 500 kvadratmeter ljus BTA. Byggstart för kvarteret beräknas ske under 2021. Beslut om godkännande av markanvisningsavtal med Åke Sundvall Projekt AB togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 3 februari.

Senaste inläggen
Translate »