Kategori: Nyhet, B-hjärtat
Onsdagen den 25 maj med start kl 17 inviger vi - för femte året i rad - sommartorget och stadsodlingen på Stora torget i Barkarbystaden! Varmt välkommen!

I år är det 5-års jubileum för sommartorget i Barkarbystaden! Det firar vi med härlig invigning och bjuder på god fika, tal, trevligt mingel, dans, musik och fiskdamm med rolig överraskning till alla barn.

Program

Kl 17.00: Fika och trevligt mingel.

Kl 17.05: Invigningstal av Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande.

Kl 17.10: Fiskdammen öppnar.

Kl 17.15: Dansgaragets showgrupp bjuder på en hyllning till Britney Spears och ett afro-inspirerat dansnummer.

Varmt välkommen!

Om sommartorget och stadsodlingen 2022

  • Stranden, salongen, trappan, pingisborden och idrottsrinken för fotboll, innebandy eller annan spontan aktivitet är tillbaka för härligt och trevlig häng utomhus.
  • I stadsodlingen runt salongen på Stora torget planterar vi blommor och växter som gynnar pollinering och nyttiga insekter som fjärilar, humlor, nyckelpigor och trollsländor. Här planterar vi också ätbara växter, bär och örter för allmän plockning.
  • I stadsodlingen på Gripengatan erbjuder vi dig som bor i Barkarbystaden att odla i egen pallkrage. Vi står för pallkrage med jord och vatten i närheten. Du står för skötsel, omtanke och det du vill odla. Alla årets pallkragar är nu bokade och vi ser fram emot härlig grönska och växtlighet på Gripengatan.

Gripengatan blir gågata

Gripengatan 2-12 blir gågata från och med fredagen den 13 maj till och med fredagen den 23 september. Under den här perioden gäller förbud för motorfordonstrafik. Undantag gäller för leveranser/varu­transporter/räddnings­tjänst/färdt­jänst till och från fastigheterna samt för den självkörande bussen. Biltrafik till bostäderna utmed Gripengatan hänvisas till infarten Karlslundsvägen/Gripengatan.

Senaste inläggen
Translate »