Kategori: Nyhet

Varje år firas den biologiska mångfaldens dag för att visa upp vår natur och för att uppmärksamma en av vår tids stora ödesfrågor – den oroväckande snabba minskningen av biologisk mångfald. I Barkarbystaden uppmärksammas dagen med olika aktiviteter i Kyrkparken söndagen den 19 maj.

FN ser den biologiska mångfalden som ett säkerhetsnät för civilisationen, men just nu är den ansträngt till bristningsgränsen. Vi behöver snabbt bli bättre på att skydda och återskapa natur och ta hand om våra olika djurarter. För att öka kunskapen om hur viktig mångfalden i naturen är och att vi människor faktiskt är beroende av den, firas den biologiska mångfaldens dag sedan 2017.

I Järfälla uppmärksammas dagen i Kyrkparken i Barkarby, det blir olika stationer med roliga aktiviteter för både stora och små. Det går att utforska naturen genom vattenkikare, spana på fåglar och fjärilar, delta i naturbingo, tipspromenad och mycket mer. Ta med hela familjen och upptäck naturen tillsammans med oss!

Dagen genomförs gemensamt av Järfälla kommun, Järvafältets Ornitologiska Klubb, Naturskyddsföreningen i Järfälla och Fältbiologerna i Järfälla.

När: Söndag den 19 maj kl. 12.00–15.00

Plats: Kyrkparken i Barkarbystaden, mellan Järfälla kyrka och Enköpingsvägen

Läs mer om biologisk mångfald på BioMfDag.se

Senaste inläggen
Translate »