Kategori: Nyhet, B-hjärtat
En av verksamheterna som tagit plats i Bas Barkarby under våren är Sfinx. Sfinx är en vuxenutbildning i yrkessvenska för ingenjörer och arkitekter som är nyanlända eller relativt nyanlända i Sverige med målsättningen att förkorta tiden till arbete.

Med de nya, fräscha lokalerna i Bas Barkarby är studenterna mitt i händelsernas centrum och och kan ta del den utvecklande miljön som uppstår när talang, utbildning och näringsliv samlas under samma tak. Hit tar sig studenterna enkelt med pendeltåg eller buss och snart även med tunnelbana när blå linjen förlängs till Barkarby år 2026.

I utbildningen Sfinx ingår förutom språkundervisning bland annat flera studie- och företagsbesök kopplade till branschen. Som studerande finns förmånen att delta på KTH kurser och få tillgång till en mentor via ett samarbete med Sveriges ingenjörer. På så sätt blir skapas viktiga kontakter för arbetslivet samtidigt som studenterna utvecklar sina kunskaper i svenska tillsammans med blivande kollegor.

Järfälla Lärcentrum

Det är Järfälla Lärcentrum som står bakom Sfinx och utbildningen i Bas Barkarby. Utbildningen är en del av ett regionalt samarbete med Sfx.  Se filmen om Sfinx på Järfälla Lärcentrums hemsida.

 

Bas Barkarby – en ny kreativ mötesplats för näringsliv, utbildning, kultur, idrott och hälsa. Läget är perfekt, nära bra kommunikationer och mitt i Barkarbys livfulla stadsmiljö. Visionsbild: White Arkitekter.

Senaste inläggen
Translate »