Kategori: Nyhet
Den 15 november startar äntligen uthyrningen av Sveriges grönaste studentbostadsområde. Här finns lägenheterna för studenten som inte vill kompromissa med varken miljö, komfort eller läge.

Det är K2A Studenthus som producerat 199 nya studentlägenheter mitt i livfulla Barkarbystaden. Lägenheterna är Svanenmärkta och fullt utrustade med bland annat balkong, diskmaskin, golvvärme och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Dessutom finns tillgång till K2A:s elbilspool som är belägen en kort promenad från huset.

Barkarbystaden har det optimala läget för ett studentbostadsområde. Med ett stort serviceutbud av shopping och restauranger samt direkt närhet till utegym, naturområden och Järfällas sportutbud å ena sidan. Å andra sidan ett kort promenadavstånd till pendeltåget som tar dig till city på 15 minuter. Inom bara några år ligger dessutom närmaste tunnelbanestation inte mer än 100 meter bort. Därifrån tar tunnelbanans blåa linje dig till exempelvis campus i Kista på några minuter.

K2A:s studentlägenheter är alla fullt utrustade för ett bekvämt studentliv och producerade i flera yteffektiva varianter:

  • 1 rum á 21 kvm – 176 st
  • 1 rum á 27 kvm – 12 st
  • 1,5 rum á 33 kvm – 10 st
  • 2 rum á 46 kvm – 1 st

Inflyttningen planeras till vårterminen 2022.

K2A bygger hållbara trähus

K2A Trähus är en av Sveriges ledande tillverkare av miljösmarta bostäder, byggda med trä som huvudsakligt råmaterial. De producerar lägenheter med trästommar och bidrar därmed till en långsiktigt hållbar utveckling för vårt samhälle. All egen nyproduktion hos K2A ska vara Svanencertifierad och förvärvade nyproduktionsprojekt skall vara certifierade enligt Svanen eller ha motsvarande miljöcertifiering. Därtill ska alla K2A:s fastigheter vara klimatinventerade och miljöcertifierade.

Nytt område i fantastiskt läge

Barkarby står inför en stor förändring. Under de kommande tio åren ska det växa fram en helt ny stadsmiljö här med tusentals moderna bostäder och arbetsplatser, hotell, Stockholms första skidspår inomhus, handel, service, restauranger och lokaler för kultur, utbildning, sjukvård och hälsa. Allt detta granne med Stockholmsregionens nya framväxande nod för kollektivtrafik där tunnelbana, buss, pendeltåg, regional- och fjärrtåg år 2026 kommer att binda samman Mälardalen och Stockholm på ett helt nytt sätt och göra Barkarby till en strategiskt viktig plats i regionen.

 

Läs mer om K2A:s studentlägenheter här 

 

Senaste inläggen
Translate »