Kategori: B-hjärtat, Event

Under sommarlovet är barn i alla åldrar välkomna till Parklek på Stora torget i Barkarbystaden. Unga Örnar finns på plats alla vardagar mellan kl. 10 och 18 fram till den 18 augusti. Aktiviteterna är helt kostnadsfria. 

Sommarlovet är äntligen här och vad kan vara bättre än att spendera dagarna med lek och skoj utomhus? På Stora torget i Barkarbystaden kan ditt barn låna bollar och sällskapsspel, knyta kompisarmband, spela Fia med knuff och delta i dagliga turneringar som limbo, fotboll och kubb.

Ledare från Unga Örnar finnspå plats alla vardagar mellan kl. 10 och 18 från den 12 juni till den 18 augusti. De kommer att ge stöd och organisera de olika aktiviteterna, så att alla barn kan få ut det mesta av sin tid på Parkleken. Aktiviteterna är helt kostnadsfria och barn i alla åldrar är välkomna.

Barkarbystadens sommartorg och stadsodling

  • Under perioden 25 maj till och med 17 september möblerar och smyckar vi Stora torget till sommartorg för att locka till möten, aktivitet och härligt sommarhäng.
  • Njut av stranden, salongen och idrottsrinken för fotboll, innebandy eller annan spontan aktivitet.
  • Ha roligt på sommarlovet tillsammans med Unga örnar, måndag-fredag klockan 10-18.
  • I stadsodlingen runt salongen på Stora torget planterar vi blommor och växter som gynnar pollinering och nyttiga insekter som fjärilar, humlor, nyckelpigor och trollsländor. Här planterar vi också ätbara växter, bär och örter för allmän plockning.
  • I stadsodlingen på Gripengatan erbjuder vi dig som bor i Barkarbystaden att odla i egen pallkrage. Vi står för pallkrage med näringsrik jord och vatten i närheten. Du står för skötsel, omtanke och det du vill odla. Alla årets pallkragar är nu bokade och vi ser fram emot härlig grönska och växtlighet på Gripengatan. För att uppmuntra de allra yngsta att lära sig att odla finns sex pallkragar tillgängliga för barnen på Ålsta förskola.

Gripengatan blir gågata

Under sommarmånaderna förvandlar vi Gripengatan 2-12 till en gågata med stadsodling. Mellan den 25 maj och 17 september gäller därmed förbud för all motorfordonstrafik att köra eller parkera längst med gatan. Det finns undantag för leveranser, varutransporter till och från butiker, räddningstjänst, transporter av boende till och från adresser vid gågatan, samt färdtjänst till och från adresser vid gågatan. Undantag gäller även för den självkörande bussen. Om du behöver åka till bostäderna längs Gripengatan, ber vi dig att istället använda infarten vid Karlslundsvägen och Gripengatan.

Senaste inläggen
Translate »