Kategori: Nyhet
Åke Sundvall bygger för tredje gången i Barkarbystaden. Den här gången ett stadskvarter som kommer att bidra till ett livskraftigt och sprudlande stadsliv vid Sveatorget och Barkarbystadens framtida tunnelbanestation.

Kvarter Atlas kommer att innehålla:

 • Drygt 300 bostäder: lägenheter och stadsradhus i form av bostadsrätter, ägarlägenheter och hyresrätter.
 • Livsmedelsbutik.
 • 15 lokaler om 3 600 kvm i gatuplan för restauranger, närservice och butiker.
 • 1 200 kvm kontorslokaler.

– Det är ett fint kvitto för Järfälla kommun och för Barkarbystaden att Åke Sundvall väljer att investera här för tredje gången. De har tidigare byggt två mycket omtyckta och prisbelönta kvarter här och jag ser fram emot att se deras nya kvarter växa fram med arbetsplatser, restauranger, caféer och butiker som kommer att förgylla stadslivet för de som bor, lever och arbetar i Barkarbystaden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Åke Sundvall har sedan många år ett stort engagemang som ankarbyggherre i Barkarbystaden.

– Det är oerhört roligt att få förnyat förtroende från Järfälla kommun och möjlighet att skapa nya attraktiva stadsdelar. Barkarbystaden är en otroligt spännande plats att vara med och utveckla. Precis som i alla våra projekt är det viktigt för oss att ha fokus på att skapa ett omtyckt område där människor trivs och kan utvecklas, säger Johan Lins vice vd för Åke Sundvall och projektutvecklingschef.

Byggstart av kvarter Atlas sker i slutet av 2021 och första inflyttning planeras till 2024.

– Kvarter Atlas, kommer bli en del av Barkarbystadens hjärta och vara navet för allt som händer i området. Läget mitt emot tunnelbanan, med mataffär, kontor, flera restauranger och butiker i huset kommer naturligt vara platsen där allt händer och erbjuda ett modernt boende med allt inom räckhåll, avslutar Sarah Segerman projektchef för kvarteret.

Läs mer om kvarter Atlas

Övriga byggaktörer i området

I området runt Barkarbystadens kommande tunnelbana och Åke Sundvalls kvarter har Järfälla avtal med flera byggaktörer med långt framskridna planer:

 1. Selvaag Bostad har markanvisningsavtal för ett kvarter om 19 000 kvm och planerar för bostadsrätter utifrån konceptet Selvaag Pluss. Byggstart planeras till 2023.
 2. Sveaviken bygger ett kvarter om 25 000 kvm med bostadsrätter, studentbostäder, förskola och kommersiella lokaler. Sveaviken har också markanvisningsavtal för ett kvarter om 16 500 kvm med bostadsrätter/ägarlägenheter samt bokaler och lokaler för kommersiell verksamhet. Byggstart planeras till 2022.
 3. JM bygger ett kvarter om 18 000 kvm med äganderätter och lokaler för centrumverksamheter. Byggstart planeras till hösten 2021.
 4. Credentia, K2A och Svenska Studenthus bygger ett kvarter med studentbostäder, förskola, bostadsrätter och kommersiella lokaler i ett kvarter om 25 000 kvm.
 5. Byggvesta bygger ett kvarter om 17 000 kvm med äganderätter, hyresrätter och kommersiella lokaler.
 6. Ikano Bostad har markanvisningsavtal om 18 500 kvm och planerar för bostadsrätter kommersiella lokaler. Byggstart planeras till 2022.
 7. Botrygg har markanvisningsavtal för ett kvarter om 17 500 kvm och planerar för bostäder och kommersiella lokaler. Byggstart planeras till hösten 2021.
 8. Åke Sundvall investerar i Barkarbystaden för tredje gången och har markanvisningsavtal för tre kvarter om totalt 73 500 kvm och planerar för bostäder, större dagligvarubutik, kontor för enmans- eller fåmansföretag, vård- och hälsoverksamheter, kommersiella lokaler och restaurangstråk. Byggstart av kvarter Atlas – orange plupp på illustrationen – planeras till slutet av 2021.
 9. Resona har markanvisningsavtal för ett kvarter om 27 000 kvm och planerar för kontor, co-working, kommersiella lokaler, restaurang, café, bostäder och co-living. Byggstart planeras till 2021.
 10. Wallenstam har markanvisningsavtal för ett kvarter om 22 500 kvm och planerar för bostäder och kommersiella lokaler. Byggstart planeras till 2022.
 11. Titania har markanvisningsavtal för ett kvarter om 24 000 kvm och planerar för lägenheter och stadsradhus upplåtna som bostadsrätter/äganderätter, lokaler för handel, restaurang och en förskola. Byggstart planeras till 2023.
 12. Byggnadsfirman Viktor Hanson.

Senaste inläggen
Translate »