Kategori: Nyhet
Storstaden Bostad bygger för första gången i Barkarby. 85 bostadsrätter, en förskola och kommersiella lokaler i ett centralt och tillgängligt läge med stadspuls och fantastisk tillgänglighet.

Kvarteret kommer att skapa liv och rörelse i den nya stadsmiljö som växer fram i Barkarby. Radhusentréer gör kvarteret unikt och innovativt. Utformningen av takterasser, balkonger och burspråk skapar liv och trivsel.

– Det här är ett av Stockholmsregionens mest intressanta och expansiva områden som också har stor utvecklingspotential. Att Storstaden Bostad väljer att investera i Barkarby visar att vi utvecklar en attraktiv och modern plats för framtiden. Tillsammans skapar vi en livskraftig, upplevelserik och dynamisk stadsmiljö där människor, företag och organisationer kan växa, utvecklas och må bra, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Storstaden Bostad planerar för

  • 85 bostadsrätter/ägandelägenheter
  • 400 kvm kommersiella lokaler
  • En förskola.

Byggstart planeras till 2023 och inflyttning runt två år senare.

Storstaden Bostad vinnare

Storstaden Bostad är utsedd till vinnare för det här kvarteret i Järfälla kommuns markanvisningstävling.

– Vi är mycket stolta över den här markanvisningen i Barkarby. Vinsten är ett kvitto på det arbete Storstaden Bostad lagt ner på att skapa mer attraktiva bostäder och områden i Stockholmsregionen. I vårt förslag har vi utnyttjat klassiska proportioner men använt oss av mer samtida och lekfulla material för att skapa den oas som boende och grannar vill besöka, spendera tid och återkomma till, säger Per Jutner, vd och grundare, Storstaden Bostad.

Kvarteret kommer 2026 att ligga i ett mycket strategiskt viktigt läge, granne med Stockholmsregionens nya kollektivtrafiknod som binder samman Stockholm och Mälardalen på ett helt nytt sätt med tunnelbana, pendeltåg, buss, regional- och fjärrtåg i direkt anslutning till varandra.

Nytt område i fantastiskt läge

Barkarby står inför en stor förändring. Under de kommande tio åren ska det växa fram en helt ny stadsmiljö här med tusentals moderna bostäder och arbetsplatser, hotell, Stockholms första skidspår inomhus, handel, service, restauranger och lokaler för kultur, utbildning, sjukvård och hälsa. Allt detta granne med Stockholmsregionens nya framväxande nod för kollektivtrafik där tunnelbana, buss, pendeltåg, regional- och fjärrtåg år 2026 kommer att binda samman Mälardalen och Stockholm på ett helt nytt sätt och göra Barkarby till en strategiskt viktig plats i regionen.

Läs mer om markanvisningstävlingen och Storstaden Bostads vinnande anbud

Läs mer om Storstaden Bostad 

 

Senaste inläggen
Translate »