Kategori: Nyhet
ALM Equity bygger kontor och kommersiella lokaler i Barkarby - i ett mycket centralt och livskraftigt läge med fantastisk tillgänglighet.

ALM Equitys kvarter har en stark koppling till aktivitet och hälsa. Det offentliga rummet runt kvarteret har levande bottenvåningar och verksamheter som är inbjudande för allmänheten. Huset blir lägre mot Stinstorget och parken samtidigt som det har en tydlig och stark fond mot Veddestavägen och Veddestabron.

– Vi är mycket glada över denna markanvisning då vi ser en stor potential för att skapa attraktiva arbetsplatser i Barkarby. Läget är mycket bra intill torg och kommande tunnelbana. Vi har tagit fram ett koncept med Tengbom arkitekter som vi tror kommer locka organisationer och företag som prioriterar en aktiv och hälsosam livsstil med närhet till bra kommunikationer. Med ALM Equity koncernens planerade bostäder i området kommer vi även kunna erbjuda en helhetslösning för de företag som etablerar sig i Barkarby, säger Fredrik Arpe, Affärsområdeschef ALM Equity.

ALM Equity planerar för

  • 11 000 kvm kontorsytor
  • 2 000  kvm kommersiella lokaler

Ambitionen är att hyra ut delar av ytorna för koncernens delägda servicekoncept till gym, co-work och café som bidrar till ett attraktivt erbjudande i huset. Byggstart planeras till 2023 och inflyttning runt två år senare.

ALM Equity vinnare

ALM Equity är utsedd till vinnare för det här kvarteret i Järfälla kommuns markanvisningstävling. Kvarteret kommer 2026 att ligga i ett mycket strategiskt viktigt läge, granne med Stockholmsregionens nya kollektivtrafiknod som binder samman Stockholm och Mälardalen på ett helt nytt sätt med tunnelbana, pendeltåg, buss, regional- och fjärrtåg i direkt anslutning till varandra.

– Det här är ett av Stockholmsregionens mest intressanta och expansiva områden som också har stor utvecklingspotential. Att ALM Equity väljer att investera i Barkarby visar att vi utvecklar en attraktiv och modern plats för framtiden. Tillsammans skapar vi en livskraftig, upplevelserik och dynamisk stadsmiljö där människor, företag och organisationer kan växa, utvecklas och må bra, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Nytt område i fantastiskt läge

Barkarby står inför en stor förändring. Under de kommande tio åren ska det växa fram en helt ny stadsmiljö här med tusentals moderna bostäder och arbetsplatser, hotell, Stockholms första skidspår inomhus, handel, service, restauranger och lokaler för kultur, utbildning, sjukvård och hälsa. Allt detta granne med Stockholmsregionens nya framväxande nod för kollektivtrafik där tunnelbana, buss, pendeltåg, regional- och fjärrtåg år 2026 kommer att binda samman Mälardalen och Stockholm på ett helt nytt sätt och göra Barkarby till en strategiskt viktig plats i regionen.

Läs mer om markanvisningstävlingen och ALM Equitys vinnande anbud

Läs mer om ALM Equity

Senaste inläggen
Translate »