Kategori: Nyhet
Barkarby är en plats för utveckling. Läs tidningen om hur vi tillsammans med erfarna och nytänkande byggaktörer utvecklar Barkarby till en plats för livet. Och arbetslivet. Ladda hem ditt exemplar här >>

 

Det är en historisk utveckling av bostäder, kontor, handel och infrastruktur som nu sker i Barkarby. I tidningen kan du bland annat läsa om

  • Från flygfält till nya stadsmiljö. Tio år sedan första spadtaget. Intervju med Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör i Järfälla.
  • En dröm för en stadsutvecklare. Intervjuer med Wallenstam, Ica Fastigheter, ByggVesta och Grekiska Grill & Bar.
  • Intervju med Anton Västberg, utvecklingsdirektör Region Stockholm – om utvecklingen i Stockholmsregionen och Barkarbys roll.
  • Barkarby. Stockholms nya knutpunkt 2026.  
  • Klimatneutrala Barkarbystaden 2030. 
  • Läge för kontor. Intervjuer med Lidl, Allians Redovisning, Skanska och Serneke.
  • Bas Barkarby. En plats för utveckling talang och upplevelse.
  • Milstolparna. från det första spadtaget på flygfältet 2012 fram till idag.

 

– Vi bygger en helt ny hållbar stad från grunden, och vi har höga ambitioner. Tillsammans med Sveriges främsta samhällsbyggare utvecklar vi framtidens stadsmiljö här i Barkarby. En stadsmiljö där människor får sitt första hem, där grannar möts, där barn leker, där modiga entreprenörer etablerar sin första verksamhet och där drömmar föds och blir till verklighet, säger Toni Chmielewski som är projektchef för Barkarbystaden.

I dag står 20 kvarter klara med varierande bebyggelse i olika material.

–  Vi har 7 000 invånare med framtidsdrömmar som bor och lever sina liv här. Vi har början till ett sprudlande stadsliv med torg, mysiga parker, lekplatser, utegym, handel, restauranger, caféer, utbildning, vård, omsorg, kultur och idrott. Vi har kommit en bra bit på vår resa. Men, det här är bara början. Jag ser med glädje och spänning fram emot vår fortsatta utveckling och att vi tillsammans skapar historia i Barkarby, säger Toni.

Senaste inläggen
Translate »