Kategori: B-hjärtat, Nyhet
Vi säger hej och varmt välkommen till våra nya invånare i Parkkvarteret - ett kvarter med stort fokus på hållbarhet och ett fantastiskt läge vid Kyrkparken, Bas Barkarby och bra kommunikationer.

Det är det första trapphuset i Parkkvarteret som står klart och i början av februari får de första hyresgästerna sina nycklar till sin nya lägenhet. Inflyttning kommer att pågå under hela 2023.

Parkkvarteret – med fokus på hållbarhet

Det är Skanska som tillsammans med NREP bygger och utvecklar Parkkvarteret, ett kvarter med stort fokus på social- och miljömässig hållbarhet till nytta för både boende, stadsmiljön och klimatet.

  • Parkkvarteret är byggt med grön betong som ger upp till 50 procent lägre klimatpåverkan.
  • Solceller på taket som försörjer husen med fastighetsel.
  • Laddstolpar i garaget och ett stort cykelförråd med plats för 440 cyklar gör det enklare för boende att välja miljövänliga transportsätt.
  • Lokaler i gatuplan mot Veddestabron med plats för verksamheter som kafé, restaurang och annan service.
  • Innergård som blir en härlig mötesplats med liv och rörelse för de boende i kvarteret, med bland annat lekplats för barnen.

Fantastiskt läge nära det mesta

Parkkvarteret ligger i korsningen Veddestabron/Enköpingsvägen med fin utsikt mot Kyrkparken med lekplats, hundrastgårdar och härliga promenadvägar. På nära gångavstånd har du bra kommunikationer, stora livsmedelsaffärer, Bas Barkarby med bland annat bibliotek, konsthall, kafé, restaurang, gymnasieskola och gym samt Stora torget med stort utbud av allt som hör en stadsmiljö till.

Mer information

Läs mer om Parkkvarteret hos Skanska >>

Läs mer om lediga hyreslägenheter i Parkkvarteret hos NREP >>

Parkkvarteret ligger mitt emot Kyrkparken med lekplats, hundrastgårdar och härliga promenadvägar. (Foto hösten 2022: Rosie Alm)

Parkkvarteret, vy från dammarna i Kyrkparken, januari 2023. Inflyttning pågår under hela året.

Parkkvarteret med balkonger i solsken.

Parkkvarteret

Visionsbild Parkkvarteret, vy från Kyrkparken/Enköpingsvägen. (Visionsbild: Varg Arkitekter)

Visionsbild Parkkvarteret med Veddestabron till vänster i bild och Kyrkparken till höger bakom kvarteret. (Visionsbild: Varg Arkitekter)

Parkkvarteret

Parkkvarteret har ett fantastiskt läge i den växande staden, nära allt som du behöver i din vardag.

Senaste inläggen
Translate »