Kategori: Nyhet
Från och med vårterminen 2022 kan du gå i gymnasiet i Barkarby. Det är Järfälla gymnasium som öppnar sina högskoleförberedande program i Bas Barkarby. Här pluggar eleverna i helt nya lokaler, sida vid sida med näringsliv, kultur och idrott och får fantastiska möjligheter till utveckling och lärande.

Sedan i tisdags den 11 januari är elever och lärare på Järfälla gymnasiums högskoleförberedande program på plats i sina nya lokaler i Bas Barkarby och ser fram emot en ny spännande termin. Bas Barkarby är en helt ny plats i Järfälla där näringsliv, utbildning, kultur och idrott möts.

I Bas Barkarby kommer det förutom Järfälla gymnasium också att finnas kontorslokaler, konferensmöjligheter, idrottshall, blackbox, bibliotek, konsthall, danssal, gym, kafé och restaurang. Det blir en fantastisk miljö för de elever som vill vara i ett energifullt och utvecklande sammanhang under sin gymnasietid.

– Med placering i Barkarby befinner sig våra elever i ett nav av företag och organisationer som kopplar till våra utbildningar. Det är en kittlande känsla att få se eleverna på plats, upprymda och förväntansfulla i en av Stockholmsregionens allra nyaste skolor, säger Mariella Augustsson, rektor på Järfälla gymnasium.

Samarbete med universitet och företag

På alla Järfälla gymnasiums högskoleförberedande program får eleverna ta del av innovativa samarbeten och knyta kontakter med universitet och företag. De här programmen har Järfälla gymnasium i Bas Barkarby:

  • EK – Ekonomi
  • ES – Illustration och grafisk formgivning
  • NA – Naturvetenskap
  • SA – Samhällsvetenskap
  • SA – Beteendevetenskap
  • SA – Beteendevetenskap, specialpedagogisk verksamhet
  • TE – Design och produktutveckling
  • TE – Informations- och medieteknik, specialpedagogisk verksamhet

Mer om Järfälla gymnasium och Bas Barkarby

Läs mer om Järfälla gymnasium i Bas Barkarby

Läs mer om Bas Barkarby

Första dagen för elever och lärare på Järfälla gymnasiums högskoleförberedande program i de nya lokalerna i Bas Barkarby.
Eatery serverar skollunchen i den fina matsalen, Campus by Eatery.
Rektor Mariella Augustsson visar runt eleverna i Järfälla gymnasiums nya lokaler.
Eleverna på Järfälla gymnasium i Bas Barkarby kommer att plugga i en energifull och utvecklande miljö. I Bas Barkarby kommer det också att finnas  kontorslokaler, konferensmöjligheter, idrottshall, blackbox, bibliotek, konsthall, danssal, gym, kafé och restaurang. Inflyttning pågår under 2022.
Senaste inläggen
Translate »