Kategori: B-hjärtat, Event, Nyhet

Järfälla Kampsport Klubb har flyttat till nya lokaler i Barkarbystaden och välkomnar både nybörjare och avancerade utövare att utöva kampsport i en familjär gemenskap. Här kan du testa på ett brett utbud av kampsporter, inklusive thaiboxning, brasiliansk jujutsu, grappling och MMA.

Barkarbystadens föreningsliv växer och nya verksamheter etablerar sig i området. Järfälla Kampsport Klubb, som grundades 2017 och tidigare bedrev sin verksamhet i Kallhäll, har nyligen flyttat till nya, öppna lokaler på Fänriksvägen 1. Flytten har mötts med positiva reaktioner från befintliga medlemmar som följt med i flytten. Nu hoppas klubben att ännu fler människor kan hitta ett nytt intresse i kampsporten.

Jag är uppvuxen i Jakobsberg och ser vilken skillnad det blivit i Barkarby. Det är mycket liv och rörelse och folk som rör sig i området. Vi märker en tydlig skillnad gentemot tidigare att det är fler personer som kommer in spontant. Föräldrar som leker med sina barn här utanför kommer in och undrar “Vad är det här för ställe” och många av dem är öppna och nyfikna inför att testa på kampsport, berättar Mikhael, en av klubbens grundare.

Mikhael och Hermes från Järfälla Kampsport Klubb.

”Det är en djup gemenskap”

Tränaren Hermes lyfter fram möjligheterna som platsen skapar till tiden före och efter träningen, såsom att besöka en restaurang eller ta en glass i kvarteret. Även om många kunder kanske passar på att handla under tiden de lämnar sina barn på träningspasset, väljer många ändå att stanna kvar i lokalen för att bara umgås, berättar han. Det finns en familjär gemenskap som genomsyrar hela klubben, enligt Hermes.

Vi har haft turen att omges av många underbara människor som har stöttat den här klubben under många år. Vi ser att folk kommer hit inte bara för att träna, utan också för att umgås. Det handlar om mer än bara kampsport. Det är en djup gemenskap som vi alla tror på och som har funnits med oss ända från början, berättar Mikhael.

Klasser för nybörjare och erfarna utövare

Klubben erbjuder ett brett utbud av kampsporter, inklusive thaiboxning, brasiliansk jujutsu, grappling och MMA. Det finns klasser för både nybörjare och avancerade utövare, och åldersgruppen sträcker sig från 6 år och uppåt. Inom kort kommer klubben även erbjuda ett specifikt brasiliansk jujutsu (BJJ) pass endast för kvinnor, med kvinnliga instruktörer. Syftet är att locka fler kvinnor att testa på kampsport och att bryta den första isen tills man kommer in i sporten och inte ser skillnad på om det är en tjej eller kille på andra sidan.

När vi startade vår verksamhet så var det på grund av samhällsfrågan. Vi såg att många ungdomar var vilsna och vi ville fånga upp de ungdomar som ofta rörde sig i centrum. Kampsport är ett utmärkt sätt att investera i sig själv, särskilt för unga människor som vill öka sitt självförtroende och söker en gemenskap i livet, berättar Mikhael.

Kampsport är en investering i sig själv

En av klubbens aktiva medlemmar, David, förklarar hur kampsport kan bidra till att bygga upp självförtroende och självkänsla, samtidigt som man får en hälsosam träning.

Det som gör kampsport så unikt är kombinationen av den fysiska och mentala träningen som involverar strategier och tekniker. Det är djupt meditativt och beslutet att börja träna kampsport var en investering i mig själv som jag aldrig någonsin ångrat, berättar David.

Öppet hus 13 maj

Järfälla Kampsport Klubb välkomnar alla som är intresserade av att testa kampsport oavsett tidigare erfarenhet och erbjuder en gratis provvecka där man kan prova på några klasser. Dessutom har klubben öppet hus den 13 maj, där man kan testa olika versioner av kampsport och träffa de som är aktiva på klubben.

Hitta hit

Järfälla Kampsport Klubb hittar du på Fänriksvägen 1, i Barkarbystaden.

Klubbens hemsida // Instagram // Facebook

Senaste inläggen
Translate »