Kategori: Nyhet, B-hjärtat

2021 tog Nordr tillsammans med Järfälla kommun det allra första spadtaget för den stadsutveckling som ska förvandla Veddesta gamla centrum och industriområde till livfull stadsmiljö. Nu, knappt två år senare, får de första boende nycklarna till sina nya bostäder i kvarteret Pionjären.

Nordrs kvarter Pionjären är den första pusselbiten i den nya stadsmiljön i Veddesta.

– Det här är en historisk inflyttning och början på en helt ny era för gamla Veddesta centrum och det intilliggande industriområdet. Jag vill säga varmt välkommen till våra nya invånare som idag flyttar in allra först i Nordrs kvarter Pionjären. De är verkligen pionjärer och kommer att få vara del av något helt nytt som de också kan sätta sin prägel på. En helt ny stadsmiljö ska växa fram i detta expansiva och händelserika område under de kommande tio åren, säger Eva Ullberg, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun.

Kvarteret Pionjären har ett fint läge vid parkstråket, Veddestabäcken och redan nu gångavstånd till bra kommunikationer vid Barkarby station och den kommande tunnelbanan. Inflyttningarna kommer att ske löpande allteftersom bostäderna färdigställs. Till sommaren 2024 beräknas kvarteret stå helt klart och samtliga 167 bostäder vara inflyttade.

– Det är alltid ett stort ögonblick när vi får leverera ett nytt hem till någon. Den här gången känns det lite extra stort, eftersom det också är starten på en stor omvandling, säger Nordrs projektledningschef Marcus Tärnåsen.

Nordrs projekt Veddestaden, där kvarteret Pionjären är först ut, rymmer totalt sju kvarter med 1 200 bostäder, en förskola och kommersiella lokaler. Redan i början av nästa år är det dags för nästa steg i utvecklingen då Nordrs samarbetspartner Reliwe byggstartar nästa kvarter med 300 bostäder.

– Projektet har fått ett fint mottagande på marknaden och vi tror starkt på den här delen av Järfälla. Här kan vi skapa en egen stadsdel med distinkt karaktär och sammanhållen arkitektur. En småstad, fast med allt storstaden kan erbjuda inom räckhåll, säger Marcus Tärnåsen.

Kvarteret Pionjären ligger fint vid parkstråket och Veddestabäcken och på gångavstånd till väldigt bra kommunikationer och den kommande tunnelbanan. 

Välkommen hem till Barkarby! 

Visionsbild över kvarteren i Veddestadenddestafrn

Nordrs kvarter Pionjären är första ut i den nya framväxande stadsmiljön i Veddesta. Nordrs satsning här omfattar totalt sju kvarter med totalt 1 200 bostäder, en förskola och kommersiella lokaler.

Läs mer om kvarteret Pionjären

Om den nya stadsmiljön i Veddesta och Barkarbystaden

Under de kommande tio åren ska en helt ny stadsmiljö växa fram i Barkarby med tusentals moderna bostäder och arbetsplatser, hotell, Stockholms första skidspår inomhus, handel, service, restauranger och lokaler för kultur, utbildning, sjukvård och hälsa. Allt detta granne med Stockholmsregionens nya framväxande nod för kollektivtrafik där tunnelbana, buss, pendeltåg, regional- och fjärrtåg om några år kommer att binda samman Mälardalen och Stockholm på ett helt nytt sätt och göra Barkarby till en strategiskt viktig plats i regionen.

Senaste inläggen
Translate »