Kategori: B-hjärtat, Event, Nyhet

Vid Sveatorget och Barkarbystadens kommande tunnelbanestation växer en helt ny stadsmiljö fram med tunnelbana, kontor, restauranger, service, handel och ett brett utbud av bostäder: stadsradhus, hyresrätter, bostadsrätter, ägarlägenheter och nu även Barkarbys första coliving-bostäder.

I januari flyttar ett nytt boendekoncept in i Barkarbystaden. Det är bostadsoperatören Colive som har utvecklat Colive Volatus, namngivet efter det gamla flygfältet, med totalt 134 rum fördelade på 14 delningslägenheter.

Coliving riktar sig till unga vuxna mellan 20-35 år som vill bo tillsammans med andra och söker nya sociala gemenskaper. Det är också ett sätt att lösa bostadsproblematiken för den här målgruppen, som kan ha svårt att hitta en plats på bostadsmarknaden. Här har hyresgästerna sina egna privata rum med toalett och dusch, men delar på övriga utrymmen som vardagsrum och kök med grannarna i varje delningslägenhet.

– Det kan ofta vara svårt att skapa sig en social kontext, oavsett om du kommer från ett annat land eller om du är person som har bott här hela livet, men du är inte på den plats där du är född och uppvuxen. Du har ingen familj och du har inget nätverk. Den parametern är viktig i just den här bostadsformen. Vi riktar oss till alla personer mellan 20-35 som vill bo tillsammans med andra och ta del av en social och meningsfull vardag, säger Katarina Liljestam Beyer,  VD och medgrundare av Colive.

En av dem som flyttar in i den nya coliving-hubben är 23-åriga Joel, som tar flyttlasset från Gävle till Barkarby.

– Efter att ha bott ensam i några år och pendlat fram och tillbaka till familjen i min hemstad, har jag insett att jag trivs bäst när jag har andra människor runt omkring mig. Tidigare hade jag tänkt att coliving inte var någonting för mig eftersom jag är ganska introvert, men när det blev dags för mig att flytta ifrån min studentlägenhet började jag tänka om. Jag ser fram emot att lära känna nya människor och kunna umgås på ett mer spontant sätt i lägenheten och hubbens delade utrymmen, säger Joel Persson.

Här bor du på bästa läge, precis bredvid Sveatorget och bara 50 meter från Barkarbystadens kommande tunnelbanestation. Inom kort kommer området att fyllas med restauranger, uteserveringar, service och handel. Samtidigt är det nära till förskolor, skolor och naturreservat med promenadvägar, svampskogar och sjöar. Här finns redan hyresrätter, bostadsrätter, ägarlägenheter och numera även Järfällas första coliving-bostäder

Besök Colives projektsida för mer information om Colive Volatus >>

Colives kvarter ligger i det vita hörnhuset av Kvarter 11.

Fin utsikt från Colives lägenheter över innergården som delas av alla kvarterets invånare.

Colive Volatus och Kvarter 11 ligger mitt emot Barkarbystadens kommande tunnelbanestation. Här blir stadslivet som mest livfullt med kontor, kultur, kaféer, restauranger, uteserveringar, service, handel och bostäder.

Senaste inläggen
Translate »